Interconnectie in een digitale economie

In veel organisaties heeft verbetering van de ontsluiting van clouddiensten lange tijd hoog op de agenda gestaan. In deze eerste grote golf concentreerden organisaties zich op betere verbindingen met cloudvoorzieningen. De markt is klaar om klantorganisaties een volgende stap te laten zetten. Zo bieden carrier neutrale datacenters interessante nieuwe mogelijkheden als hotspot van connectiviteit.

Datacenters zijn naast een onderdak voor IT-infrastructuur ook gaan functioneren als connectiviteitsknooppunten. Nationale internetknooppunten als AMS-IX, maar ook regionale datacenters zijn uitgegroeid tot een platform waar klantorganisaties een breed aanbod kunnen vinden van een breed palet van clouddiensten. Op dit soort plekken komt de fysieke connectiviteit van data kabels, fibers en backbone verbindingen samen in een knooppunt van datanetwerken, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. De aansluiting op de ‘Meet-Me Room’ met cross-connect verbindingen tussen deze ruimte en de racks in het datacenter geeft klantorganisaties toegang tot een nieuwe generatie netwerk- en clouddiensten.

Door netwerklevering en serviceautomatisering te combineren met een reeks klant- en leverancierstoepassingen krijgt het proces van ontwerpen, prijzen, kopen, leveren en beheren van connectiviteit een heel ander karakter. Het biedt organisaties naast veel betere aansluitingsmogelijkheden op de cloud ook nieuwe mogelijkheden om netwerkfuncties die voorheen in hardwarevorm geleverd werden zoals routering, loadbalancing en security als een dienst af te nemen. Deze nieuwe leveringsvorm van connectiviteit vraagt wel een andere sourcing aanpak van klantorganisaties. Het is gebruikelijk om vooral een betere netwerkondersteuning van de bestaande applicatiestack centraal te stellen. Hierdoor krijgt de transformatie van het bedrijfsnetwerk met nieuwe vormen van externe dataconnectiviteit niet de aandacht die het verdient.

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met METRI voor een snel en duidelijk antwoord:

Stel je vraag

Deel dit artikel:

Strategic Reports

8 april 2016

Klaar voor de cloud

Boeingavenue 251 - 1119 PD Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777