Vitens is het grootste Nederlandse waterbedrijf, met name actief in het oosten van het land. Het bedrijf levert zakelijke en particuliere klanten van kraanwater via het distributienetwerk van 49.000 kilometer en 96 productielocaties. Dit betreft de levering van 330 miljoen kubieke meter drinkwater aan klanten in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht, Overijssel en in Meppel in de provincie Drenthe.Vitens levert drinkwater aan plusminus 5,7 miljoen klanten in Nederland.

Na het uitvoeren van een IT-benchmark in 2015 was er in 2019 opnieuw behoefte aan transparantie in de IT-kosten. Daarbij is Vitens opnieuw uitgekomen bij IDC Metri. Ook voor Vitens wordt IT steeds meer strategisch. Kijkend naar IOT, data, analyse en de daaruit volgende mogelijkheden om te sturen is IT nu bepalend voor de bedrijfsvoering. Inzicht hebben op de kosten en de marktconformiteit is daarmee essentieel. Een kostenbenchmark levert dit inzicht.

“De consultants van IDC METRI zijn zeer goed bereikbaar en behulpzaam met duidelijke uitleg over de op te leveren producten en resultaten.”

Vitens heeft IDC METRI gevraagd om een benchmark uit te voeren op de IT-infrastructuur. Hierbij werden zowel interne teams als contracten van leveranciers onderzocht op de gebieden van onder andere kostenniveau, kwaliteit en dienstinhoud. De dienstverlening in scope betreft datacenter, werkplek, service desk en connectiviteit. Het resultaat van de benchmark levert Vitens een handvat waarmee er nog beter gestuurd kan worden op dienstverlening, kwaliteit, klanttevredenheid en kostenniveaus van de IT omgeving.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Deze referentie van Vitens is slechts één van de vele referenties die we hebben bij IDC Metri. Klik hier voor een volledig overzicht van al onze referenties.