Vitens is het grootste Nederlandse waterbedrijf, met name actief in het oosten van het land. Vitens levert drinkwater aan plusminus 5,7 miljoen klanten in Nederland.

Na het uitvoeren van een IT-benchmark in 2015 is er in 2019 opnieuw behoefte aan transparantie in de IT-kosten. Ook voor Vitens wordt IT steeds meer strategisch. Kijkend naar IOT, data, analyse en de daaruit volgende mogelijkheden om te sturen is IT nu bepalend voor de bedrijfsvoering. Inzicht hebben op de kosten en de marktconformiteit is daarmee essentieel. Een kostenbenchmark levert dit inzicht.

“De consultants van METRI zijn zeer goed bereikbaar en behulpzaam met duidelijke uitleg over het op te leveren producten en resultaten.”

Vitens heeft METRI gevraagd om een benchmark uit te voeren op de IT-infrastructuur. Zowel interne teams als contracten van leveranciers zijn onderzocht op de gebieden van kostenniveau, kwaliteit en dienstinhoud. De dienstverlening in scope betreft datacenter, werkplek, service desk en connectiviteit. Het resultaat levert Vitens een handvat waarmee nog beter gestuurd kan worden op dienstverlening, kwaliteit, klanttevredenheid en kostenniveaus van de IT.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.