DELA werd in 1937 in Nederland opgericht en werd in 1942 een Nederlandse non-profitcoöperatie. Elk van zijn leden is ook betrokken bij het bedrijf en het bieden van de optimale klantervaring is een fundamenteel onderdeel van het bedrijfsmodel van DELA. In 1989 werd DELA België opgericht. DELA biedt begrafenis- en levensverzekeringspolissen aan meer dan 3 miljoen leden in zowel Nederland als België.

DELA België wil zijn bestaande IT-strategie evolueren van een on premise- en housinginfrastructuur door verschillende bedrijven met verspreide taken en verantwoordelijkheden, naar een ‘SAAS preferred’-strategie waarbij slechts aan één partij de verantwoordelijkheid wordt gegeven.

IDC Metri heeft dit leverancierselectietraject uitgevoerd gebruik makende van optimale dialoog tussen de leverancier en DELA tijdens het selectietraject. Hiermee werd voor optimale communicatie en informatie-uitwisseling gezorgd nog voordat de feitelijk RFP uitvraag richting de leverancier werd gedaan.

Met een aantal geselecteerde leverancier is eerst een Dialoog gestart. Hierbij hebben de leveranciers aan de hand van een dialoogdocument een presentatie gegeven en in een actieve dialoogsessie met DELA over de verschillende onderwerpen van gedachten gewisseld.

Informatie uit de dialoogsessies is daaropvolgend verwerkt in de RFP uitvraag waarop de leveranciers haar beste aanbieding hebben gedaan. Door gebruik te maken van de benchmarking database van IDC Metri kon worden vastgesteld of de aanbiedingen financieel marktconform waren. Hierna heeft er nog een aanscherping van de financiële offertes plaatsgevonden.

Vervolgens is met de geselecteerde leverancier de verdere verificatie en het contracteren uitgevoerd.

Deze manier van uitvoeren van een selectietraject heeft tot grote voordeel dat er tijdens de dialoog fase optimaal gebruik wordt gemaakt van de expertise van de markt. Voor de marktpartijen heeft het als voordeel dat zij tijdens de dialoog ook gericht vragen aan de klant hebben kunnen stellen. Hierdoor is het selectieproces niet enkel een papieren exercitie, maar een actieve wisselwerking tussen klant en leverancier.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Deze referentie van DELA is slechts één van de vele referenties die we bij IDC Metri hebben. Klik hier voor een volledig overzicht van al onze referenties.