Een grote Nederlandse kansspelleverancier heeft METRI gevraagd een onderzoek te doen naar de kwaliteit, productiviteit en voorspelbaarheid van de diensten van een externe productleverancier door te meten. Het onderzoek betrof de kwaliteit van de geleverde oplossing, de productiviteit van het team en de samenwerking tussen partijen.

Na een kick-off tussen partijen heeft METRI alle benodigde en beschikbare informatie geanalyseerd. Hierbij is alle geregistreerde informatie uit de administratieve systemen van de Agile teams grondig doorgenomen. Door het objectiveren van de informatie naar internationale geaccepteerde standaarden zijn een aantal zaken aan het licht gekomen. De kwaliteit van de geleverde oplossing lag beneden de in de markt geaccepteerde minimale waarde en de daaraan gekoppelde (objectieve) productiviteit lag ver beneden het marktgemiddelde. In de afstemming tussen partijen leken meerdere zaken niet optimaal te verlopen.

Op basis van het onderzoek heeft METRI verbetervoorstellen aangedragen om de kwaliteit, productiviteit en voorspelbaarheid van de Agile teams verder te verbeteren en daarmee het project alsnog tot een succes te brengen.

Stel je vraag

Heeft u nog vragen of wilt u advies op maat? Laat uw telefoonnummer of email achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.