Een grote Nederlandse kansspelorganisatie heeft IDC METRI gevraagd een onderzoek te doen naar de kwaliteit, productiviteit en voorspelbaarheid van de diensten van een externe productleverancier door te meten. Het onderzoek betrof de kwaliteit van de geleverde oplossing, de productiviteit van het team en de samenwerking tussen partijen.

Na een kick-off tussen partijen heeft IDC METRI alle benodigde en beschikbare informatie geanalyseerd. Hierbij is alle geregistreerde informatie uit de administratieve systemen van de Agile teams grondig doorgenomen. Door het objectiveren van de informatie naar internationaal geaccepteerde standaarden zijn een aantal zaken aan het licht gekomen. De kwaliteit van de geleverde oplossing lag beneden de in de markt geaccepteerde minimale waarde en ook de daaraan gekoppelde (objectieve) productiviteit lag ver beneden het marktgemiddelde. In de afstemming tussen partijen leken meerdere zaken niet optimaal te verlopen.

Op basis van het onderzoek heeft IDC METRI verbeter voorstellen aangedragen waarmee de organisatie de kwaliteit, productiviteit en voorspelbaarheid van de Agile teams verder kon verbeteren. Hierdoor hebben we het mede mogelijk kunnen maken dat het project tussen de verschillende partijen alsnog tot een succes is gekomen.

Stel je vraag

Heeft u nog vragen of wilt u advies op maat? Laat uw telefoonnummer of email achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Deze referentie van een kansspelorganisatie is slechts één van de vele referenties die we bij IDC Metri hebben. Klik hier voor een overzicht van al onze referenties.