Een Externe Service Provider heeft METRI verzocht een markt toetsing uit te voeren op een aanbieding voor een contractvernieuwing. Met behulp van de resultaten van deze onafhankelijke toetsing aan de METRI database, wil de Externe Service Provider bij haar klant aantonen dat de aanbieding marktconform is en er geen reden is een uitbestedingtraject op te starten. De scope van de toetsing betreft infrastructurele diensten.

Gedurende het traject heeft METRI op verzoek van de Externe Service Provider de Component Based Measurement methodiek bij de klant nader toegelicht, om zodoende de acceptatie van de benchmark resultaten bij de klant te verhogen.

Tijdens het onderzoek is de aanbieding getoetst op marktconformiteit en zijn de afwijkingen van de verschillende aangeboden diensten ten opzichte van marktconformiteit in kaart gebracht. Op basis van de geïdentificeerde afwijkingen is de Externe Service Provider in staat geweest de tarieven voor de verschillende diensten aan te passen en goed af te stemmen op de vraag van de klant. Op deze manier worden er op totaal en op diensten niveau marktconforme tarieven aangeboden en worden vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.