Voor Energie Data Services Nederland B.V. (EDSN) heeft Metri een Sourcing Strategie uitgevoerd.

Energie Data Services Nederland B.V. (EDSN) is de uitvoeringsinstantie voor de facilitering van de vrije energiemarkt in Nederland en functioneert als de spil in de informatievoorziening. De organisatie bevindt zich in een continue ontwikkelende omgeving waarbij een goede samenwerking met marktpartijen in de energiesector een kritische succesfactor is voor het succes van EDSN.

EDSN werkt samen met de regionale netbeheerders, TenneT en GTS aan de centrale marktfacilitering voor de energiesector. Het bedrijf ontwikkelt met deze partijen een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst. Hierbij bedient het alle marktrollen in de energiesector: de landelijke en regionale netbeheerders, energieleveranciers, programmaverantwoordelijken, meetverantwoordelijken en overige dienstenaanbieders. Inmiddels zijn dit ruim 130 verschillende marktpartijen. De landelijke en regionale netbeheerders zijn gezamenlijk eigenaar van EDSN.

IDC Metri heeft in samenwerking met EDSN de Sourcing Strategie vormgegeven, waarbij de vraag centraal staat

“Welke IT sourcing strategie beantwoordt de komende drie jaar het best de positionering van EDSN in het groeipad naar digitale dienstverlener” .

Als onderdeel van de bepaling van de strategie is de huidige IT-situatie in kaart gebracht met betrekking tot onder meer leveranciers, trends, programma’s, applicaties en aflopende contracten.

Hierbij zijn de applicaties in de onderkende waardestromen ondergebracht, is per applicatie de positie in de applicatie life cycle bepaald en is de juiste souring vorm, drivers en KPI’s vastgelegd.

De sourcing strategie formuleert hoe voor ieder van de stadia uit de applicatie life cycle idealiter invulling wordt gegeven in de samenwerkingsverbanden met leveranciers. De vertaling naar de werkelijkheid (huidige leveranciers) vindt in de sourcing realisatie plaats.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.