Begeleiden hercontractering IT-dienstverleningsovereenkomst – DELA Nederland- 2020

DELA werd in 1937 in Nederland opgericht en werd in 1942 een Nederlandse non-profitcoöperatie. Elk van zijn leden is ook betrokken bij het bedrijf en het bieden van de optimale klantervaring is een fundamenteel onderdeel van het bedrijfsmodel van DELA. In 1989 werd DELA België opgericht. DELA biedt begrafenis- en levensverzekeringspolissen aan meer dan 3 miljoen leden in zowel Nederland als België.

Het contract met de huidige IT-dienstverlener Simac liep in 2020 af en diende opnieuw te worden gecontracteerd. DELA staat daarbij op korte termijn voor een migratie van het grootste deel van het applicatielandschap naar de Cloud. Het contract met Simac diende onder andere hierop te worden aangepast.

Metri heeft de her-contractering begeleid. Hierbij is eerst de huidige dienstverlening en de stand van zaken van het contract in kaart gebracht. Hierna is in gezamenlijke workshops met DELA en Simac de gewenste, toekomstige dienstverlening gedefinieerd. Metri heeft DELA hierin ondersteund met zowel financiële als inhoudelijke kennis.

Simac heeft haar Product Diensten Catalogus en SLA aan de nieuwe gewenste dienstverlening aangepast en een transformatie aanpak uitgewerkt voor de migratie naar de Cloud. Metri heeft de inhoudelijke toets hierop samen met DELA uitgevoerd.

Metri heeft een best practice prijsmodel ingebracht en een marktconformiteitstoets op de financiële aanbieding uitgevoerd door gebruik te maken van de benchmarking database. Hierop heeft een onderhandeling plaatsgevonden en is een nieuw contract afgesloten.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.