Skip to content

Low-code: springplank of reddingsboei?

Auteur(s): Sytse van der Schaaf

Dat Low Code No Code platformen enorm in de lift zitten is geen geheim. Veel organisatie maken gebruik van de platformen om innovaties en software snel in de markt te kunnen zetten en zien dit als de motor achter nieuwe bedrijfsmodellen en marktkansen. Toch horen we verschillende geluiden in de markt

Zijn low en no code platformen wel zo veilig?

Er kan om verschillende redenen gebruik gemaakt worden van een Low- of No Code platform. Het stelt bedrijven niet alleen in staat om snel nieuwe software applicaties en innovaties te introduceren om de snelle veranderingen in de markt bij te benen of zelfs voor te zijn. Het kan ook citizen developers, die niet de kennis genieten van een developer, in staat stellen om software ‘in elkaar te klikken’. Maar is deze nieuwe vorm van maatwerk dan een reddingsboei of kan het een springplank zijn voor een nieuwe toekomst? Veel Low- & No Code platformen zijn gericht op het snel bouwen van functionaliteiten, waardoor de kwaliteit of de veiligheid wellicht in het gedrang kan komen. Het is daarom van essentieel belang om continu vinger aan de pols te houden of kwaliteitsaspecten een gevaar kunnen vormen.

METRI deed onderzoek naar Low- & No Code oplossingen

METRI heeft hiervoor een uitgebreid onderzoek gedaan in samenwerking met een aantal bedrijven die hier ook een visie over hebben. Hierbij wordt niet alleen naar de voordelen gekeken van Low- & No Code oplossingen, maar worden er ook kritische vragen gesteld. De resultaten van het onderzoek vormen de basis voor de expertsessie die Sytse van der Schaaf, met ons zal delen op het Low Code No Code congres.

Het Low Code No Code Congres

Op woensdag 6 november vindt de eerste editie plaats van het Low Code No Code congres. Op deze dag komen de laatste trends en ontwikkelingen aan bod, komt u in contact met vakgenoten en delen diverse experts hun kennis. Schrijf u direct in en kom er op 6 november achter welke lessen het onderzoek van METRI voor u te bieden hebben.

Lees verder

Laatste IT-nieuws? Volg IDC Metri op LinkedIn

Nieuwsbrief

Boeingavenue 238 - 1119 PZ Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777