Skip to content

Het gebeurt nu eindelijk wel, net echt!

Auteur(s): Michael Chin

Ik hoor het mijn grappige schoolvriendje nóg zeggen. Op de tennisbaan sloeg hij uit een onmogelijke positie een fantastische winner. Een beetje zoals Jimmy Connors dat deed. Weer een stapje op weg naar de overwinning. Ik keek hem bewonderend aan en hij glunderde: ‘Ja, net echt!’

Die opmerking is me altijd bijgebleven en ik heb hem dankbaar overgenomen. Ik ben niet zo grappig van mezelf en je moet wat. Ook in mijn werk gebruik ik hem nog steeds. Bijvoorbeeld als een klant aan iets begint of ergens mee bezig is waar je heel enthousiast over wordt. En gelukkig hebben we een flink aantal van zulke klanten.

Iets minder ver terug in de tijd in 1998 aan het begin van de internet bubble, was ik trendwatcher voor een middelgrote IT-leverancier. Beetje luxe, maar: … bubble. Ik zag de potentie van internet en schetste de toekomst met grote verhalen. Informatie zonder grenzen, lagere transactiekosten, organisaties die teruggaan naar de kerncompetenties, samenwerken in netwerken, de impact daarvan op mens en maatschappij.

Ik heb nog steeds het krantenartikel bewaard uit die periode over boze boeren in een afgelegen dorpje in India. Dankzij een krakkemikkige PC, een luidruchtig piepende modemverbinding en een twaalfjarige whizzkid kwamen zij achter de verkoopprijzen van groente op de markt in de stad. Boos joegen ze de opkoper uit het dorp.

In Nederland wilde de interneteconomie maar niet doorbreken. Ja, in 2000 hadden we Max, de online supermarkt, die tegen een kleine vergoeding binnen twee uur na je bestelling je boodschappen in de keuken bezorgde. Ik had het geluk mee te mogen werken aan de backoffice automatisering. Max was een super idee en de fulfilment werkte, maar de consument en de markt was er nog niet klaar voor.

Plof zei de bubble en ik belandde in de wereld van outsourcing. Een heel gelukkige landing. Outsourcing werkend krijgen, procesmatig werken, technische silo’s doorbreken. SIAM avant la lettre. Vijf jaar lang met je voeten in de modder. Een mooie basis voor een volgende periode van acht jaar ontwerpen en inrichten van de regie-organisaties bij outsourcing.

En zie, in 2016 worden de voorspellingen van net voor de internet bubble waarheid. Een soort stille revolutie. Niet weer een verhaal over Uber en Airbnb, zie ik u denken. Nee hoor. We hebben gewoon drie Nederlandse klanten die nieuwe verdienmodellen bouwen naast de bestaande business. Eentje zelfs ten koste van de bestaande business, maar die ligt sowieso onder druk. De CIO’s van die bedrijven zijn als surfers van een super wave.

Wat betekent dat nieuwe verdienmodel eigenlijk voor de IT en de IT-functie? Enterprise architectuur gaat eindelijk om het bedrijf en de data. Security-by-design wordt een begrip. De regie-organisatie slankt af, maar neemt toe in gewicht.

En dat alles terwijl de technische achterstand ook nog moet worden ingelopen, want tijdens de verbouwing blijft de winkel gewoon open. En ja, we hebben ook nog klanten die ‘alleen maar’ een organisatieverandering doorvoeren. Bij elkaar een uitvergroting van de uitdagingen voor de CIO van vandaag. In stand houden, verbeteren én transformeren. Je zult maar CIO zijn.

Kortom, hét gebeurt nu eindelijk wel. Aan de westkust van Europa. En het is net echt!


METRI is een Fact Based IT adviesorganisatie gespecialiseerd in sourcing en benchmarking die organisaties helpt bij het verbeteren van de inrichting en besturing. Via een maandelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van marktontwikkelingen en trends.

[wysija_form id=”1″]

Lees verder

Laatste IT-nieuws? Volg IDC Metri op LinkedIn

Nieuwsbrief

Boeingavenue 238 - 1119 PZ Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777