Events

 • Technology & Leadership summit
  16/05/2017

  Technologie en leiderschap gaan vandaag de dag hand-in-hand. Zelfs op het niveau van RvB en RvC kan men niet langer functioneren zonder de nodige technologische kennis en visie. Voor IT-verantwoordelijken is dit daarom het moment om naar boven te kijken en de organisatie mee te nemen in digitale vernieuwing. Tijdens de Summit Technology & Leadership krijgt iedereen hiertoe de juiste handvatten.

  Klik hier voor meer informatie.

 • Digital & Data summit
  17/05/2017

  Elke digitale strategie valt of staat met de juiste data. Maar de juiste data leidt niet automatisch tot de juiste strategie. Tijdens de Summit Digital & Data gaan we dieper in op de vraag wat master- en metadata management, data-architectuur, (big) data-analytics en datascience kunnen betekenen voor een succesvolle bedrijfsvoering. Hoewel de theorie deze bijeenkomst niet onderbelicht zal blijven, ligt na nadruk op de praktijk.

  Klik hier voor meer informatie.

 • Security & Privacy summit
  18/05/2017

  Cybersecurity is een belangrijke pijler onder bedrijfscontinuïteit en de waarborging van privacy. Beide staan terecht hoog op de bestuursagenda. Maar CISO’s spreken vaak een andere taal dan de CEO. Technische details en scare tactics zijn aan bestuurders immers niet besteed. Op deze bijeenkomst leren zij de juiste vragen te stellen en hun verantwoordelijken voor security en privacy uit te dagen, zodat ze grip krijgen op deze belangrijke onderwerpen.

   Klik hier voor meer informatie.
 • Jaarcongres Strategic Sourcing
  15/06/2017

  Het jaarlijkse congres Strategic Sourcing, georganiseerd door ICT Media, Outsource Magazine en Platform Out-sourcing van Nederland (PON), is het belangrijkste netwerk event voor degenen die aan de top staan van de sourcing-industrie. Dit jaarlijkse evenement voor managers senior business en IT-managers – biedt hen ook inzichten en best practices over onderwerpen zoals sourcing-strategie, governance en management, evenals aanbesteding, inkoop, levering en beheer van de vraag. We verwachten jaarlijks 300 executives op dit evenement. De vraagzijde van de markt is altijd goed vertegenwoordigd (65-70% van de deelnemers)!

 • CIODAY2017
  27/11/2017

  De CIO Day is hét jaarlijkse netwerkevent voor de absolute top binnen de IT-markt. Dit tweedaags evenement is het jaarlijkse ontmoetingspunt van zo’n 600 CIO’s, IT VP’s en IT-directors, waarbij de afnemerzijde van de markt altijd goed vertegenwoordigd is (circa 70%!). Gedurende deze dagen worden tal van sessies aangeboden:

  1. Exclusieve Master Classes met topsprekers;
  2. VIP Diner;
  3. Plenaire sessies met topsprekers;
  4. Inspirerende peersessies;
  5. Interactieve rondetafelsessies;
  6. Diepgaande expertsessies en
  7. de bekendmaking van de CIO of the Year.

Past Events

 • CIO Dinershow
  21/03/2017

  Op 21 maart vindt vanaf 18:00 uur de achtste CIO Dinershow plaats in de sfeervolle Orangerie te ’s-Hertogenbosch. Naast de nodige inhoudelijke kennis en de uitreiking van de TIM Awards biedt deze avond volop entertainment, een heerlijk bourgondisch diner en de mogelijkheid tot netwerken met de top van de Nederlandse CIO’s en IT-leveranciers.

  Voorafgaand aan de CIO Dinershow vindt vanaf 14:00 uur de Business Innovation Summit plaats in Villa Vught. Tijdens de Business Innovation Summit is er uiteraard veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen. Deze keer zullen we daarbij dieper inzoomen op echt baanbrekende technologie als cognitive, virtual & augmented reality, en kwantumcomputing. Natuurlijk alles vanuit een bestuurlijk perspectief. Een brede omarming van nieuwe mogelijkheden valt of staat namelijk met de manier waarop je daar als organisatie mee om gaat.

 • Outsource Summit & OM Dinershow
  15/12/2016

  Ook de OM Diner Show kenmerkt zich door zijn feestelijke karakter. Een fantastische gala-avond met spectaculaire optredens. Circa 250 sourcing executives komen er graag netwerken en de uitreiking van de TOMMIES bijwonen. Dit zijn de Sourcing Awards voor de:

  • Meest Inspirerende Sourcing Manager;
  • Meest Succesvolle Sourcing Bedrijf;
  • Meest Innovatieve Outsourcing Vendor;

  Voor meer informatie.

 • CIODAY 2016
  29/11/2016

  Congres Beurs van Berlage, Amsterdam

  CIODAY is hét jaarlijkse netwerkevent voor de absolute top binnen de IT-markt. Dit tweedaags evenement is het jaarlijkse ontmoetingspunt van zo’n 600 CIO’s, IT VP’s en IT-directors, waarbij de afnemerzijde van de markt altijd goed vertegenwoordigd is (circa 70%!). Deze twee dagen ziten vol met sessies, keynotes en andere interessante onderdelen:

  1. Exclusieve master classes met topsprekers
  2. VIP Dinner
  3. Plenaire sessies met topsprekers
  4. Inspirerende peersessies
  5. Interactieve rondetafelsessies
  6. Diepgaande expertsessies
  7. Bekendmaking van de CIO of the Year

  14:30-16:00
  Break-out Programme (Part II)

  Roundtable session: Transparency in application outsourcing
  Speaker: Toine van Eeden, CIO, NCOI Opleidingsgroep
  Traditionally CIO’s have been in the dark when outsourcing application development. Standardized independent measurements of code size and quality enable organizations to reduce risks around budgets, deadlines and software quality. This data driven approach via supplier performance measurement offer CIO’s new possibilities to both justify investments to stakeholders and improve software delivery.

  Host:Joep van Dorp, Sourcing consultant at METRI Group

  Zie het gehele programma op CIODAY-website.

 • NESMA Autumn conference 2016
  10/11/2016

  What has outsourcing ever brought to us?

  Apart from lower costs, a more flexible workforce, more agility, new technologies and regular trips to India

  Topics that will be addressed are:

  • Benefits for an organisation to outsource its IT
  • Experiences from IT organisations supplying outsourcing services
  • Experiences from organisations that have outsourced their IT
  • Metrics to be used to express the value of outsourcing
  • How to keep this process under control
  • How to track added value
  • How to estimate outsourcing contracts, especially in combination with Agile / DevOps
 • Seminar Productivity Measurement in the Context of IT Transformation
  09/11/2016

  On Nov 9th, industry IT leaders from the Netherlands are invited to a roundtable and workshop to explore best practices within productivity measurement in the context of IT transformation, including the latest research, IT standards (CISQ) and commercial case studies. Geared towards those with a mission to lead enterprise governance and measurement programs and practitioners working in business critical software, this seminar will offer pragmatic approaches to automated software measurement.

  This event is organized by CAST, a world leader in software analysis and measurement and METRI, a leader in IT sourcing advice, benchmarking and supplier performance measurement services.

  Key note speakers:

  • Dr. Bill Curtis, Senior Vice President and Chief Scientist at CAST and Director of the Consortium for IT Software Quality (CISQ)
  • Paul Camille Bentz, Allianz/ BNP Paribas and Director of Government and Industry Programs, Consortium for IT Software Quality (CISQ)
  • Harold van Heeringen, Senior Consultant, METRI

  More information about this event.

 • METRI Bike Tour
  23/09/2016

  METRI Bike tour editie 2

  Start vanuit Vitens, locatie Zwolle.

  Afstand 90 kilometer

  Meer infomatie volgt spoedig.

 • Het Outsourcing Kenniscongres 2016
  22/09/2016

  Het thema dat dit jaar door de programmacommissie is gekozen luidt: “De Sourcingcycle, kennis, praktijk en inspiratie”. Veel onderwerpen die tijdens PON bijeenkomsten worden behandeld zijn terug te leiden naar één van de fasen van de PON Sourcing Lifecycle. De cirkel die wordt doorlopen van het begin tot het einde van een outsourcing. Tijdens het kenniscongres van 2016 willen we een zo breed mogelijk beeld geven van alle fasen uit deze Sourcing Lifecycle. Met daarbij ruimte voor theorie, praktijk en inspiratie.

  Meer informatie

 • Jaarcongres Innovatie & Transformatie
  15/09/2016

  Jaarcongres Innovatie en Transformatie, is het jaarlijkse netwerkevent voor IT-executives en senior IT-management die innovatie, transformatie en business alignment hoog op de agenda hebben staan. Tijdens dit evenement is ICT Media jaarlijks gastheer voor 250 tot 300 IT-executives, waarbij ook de klantzijde van de markt sterk vertegenwoordigd is! Gedurende deze dag worden tal van sessies gegeven (plenair-, peer-, rondetafel- en expertsessies). ’s Avonds vindt een exclusief VIP Diner plaats.

  Dit jaar staat het Jaarcongres Innovatie en Transformatie in het thema: Het startpunt van digital succes.

  Bekijk de site voor meer informatie

 • Sourcing Day 2016
  16/06/2016

  Sourcing Day, voorheen Jaarcongres Strategic Sourcing, in 2010 voor het eerst met groot succes georganiseerd, is hét congres voor alle decision makers uit verschillende disciplines die onderwerpen als governance, demand & supply management, contracting, offshoring, nearshoring, multivendor sourcing, cost savings en insourcing hoog op hun agenda hebben staan. Tijdens dit evenement verwelkomen wij ruim 300 managers en executives, waarbij, net als bij de andere congressen, de afnemerzijde van de markt de boventoon voert. Gedurende de dag worden tal van sessies gegeven (plenaire, peer-, rondetafel- en expertsessies), waarbij ’s avonds, tijdens het het exclusieve VIP Diner, in een sfeervolle ambiance kan worden nagepraat.

  Paneldiscussie: IT-egosysteem wordt IT-ecosysteem

  Grote verschuivingen op technologisch, maatschappelijk en economisch terrein vragen om nieuwe verbindingen tussen leveranciers van IT-diensten en hun klanten. De huidige wisselwerking is te zeer gebaseerd op de ego’s en eigenbelangen van individuen en organisaties, en doet geen recht aan de bredere dynamiek. Kennis en inzicht in de ontwikkelingen en het bij elkaar brengen van CIO’s en leveranciers is een stap in de richting van een nieuw sourcing-ecosysteem. Paul Cornelisse, directeur van sourcing- en benchmarkspecialist METRI gaf daartoe de aanzet met het project Oog om oog, hand in hand – Van egosysteem naar ecosysteem!

  Panelleden o.a.: Jens Burgers, CIO Action; Stella Kuin, CIO HU; Carlo Schreurs, Director Development & Operations Corporate ICT Frieslandcampina

  Discussie staat onder leiding van Hotze Zijlstra, Hoofdredacteur CIO Magazine, en Paul Cornelisse, Directeur METRI.

  Voor meer informatie

 • Lancering IT-EGO
  09/06/2016

  Alle rapporten en goedbedoelde initiatieven ten spijt lijkt onze IT-sector steeds meer op de fast food-branche. Dagelijkse verleidingen vliegen ons om de oren, meer voor minder. Van hype naar hype en liefst heel snel. Een groep van ruim 20 CIO’s en executives van IT-leveranciers probeert deze cyclus te doorbreken. Samen met METRI nemen ze het initiatief om, op basis van open gesprekken en stevige discussies, elkaar uit te leggen wat het belang van een goede en professionele langetermijnrelatie is passend bij de volatiele IT-markt. Wat verwachten we van elkaar, wat verbaast ons, hoe zouden we willen dat het ging?

  Pre-order het gratis e-book via metriresearch.

Website by Webroots