Events

 • CIO Dinershow 2018
  27/03/2018

  Als alles verandert – technologie, economie, samenleving – wat doe je dan? Als de organisatiestructuur van je bedrijf een showstopper voor innovatie blijkt te zijn, wat doe je dan? En als je disruptie zo langzamerhand niet meer zo’n fijne ontwikkeling vindt..?
  Als alles verandert, moet je alles veranderen!

  Om te beginnen de manier van werken en de purpose van je organisatie. Hoe werkt een wendbare, dynamische organisatie? Wat werkt het beste als het om innovatief vermogen gaat? Identiteit en purpose, of wel samenwerken rond een gezamenlijk doel, winnen terrein op command-and-control. Maar wat zijn de kenmerken van een purpose-driven organization? Hiërarchische structuren maken plaats voor alternatieve vormen, zoals Holacracy en Scaling Agile. Wat werkt in welke situatie en wat past bij de cultuur van jouw organisatie?

  En wat is de rol van IT in dit geheel? Hoe maken we optimaal gebruik van de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van business technology? En laten we de rollen van de CEO, CIO en CDO niet uitvlakken. Ook zij veranderen.

  Kansen volop, mits je niet bang bent te veranderen. Change everything! staat centraal op de Business Innovation Summit 2018. Mis het niet!

Past Events

 • Seminar: Grip op agile software-ontwikkeling
  01/02/2018

  Door een nauwe samenwerking tussen business, IT en de leverancier is de kans bij agile software-ontwikkeling op ontsporing minder geworden en is de succesratio van softwarerealisatie projecten verbeterd. Met agile is de softwarewereld ingrijpend veranderd. Innovaties als Continuous Delivery, Full stack development, Software container platforms en DevOps geven organisaties ongekende mogelijkheden.

  Maar hoe zit het met GRIP krijgen op agile projecten? Gastspreker Richard Sweer stelt dat ondanks al deze vernieuwingen het nog steeds essentieel is om binnen de afgesproken tijd, budget en kwaliteit software op te leveren. De methode en de nieuwste hulpmiddelen mogen een goed resultaat niet in de weg staan. Afgesproken functionaliteit binnen vastgestelde deadlines en budgetten opleveren staat nog steeds op nummer één.

  Met slimme meetmethodes krijgen directies op tactisch en strategisch contractniveau aanvullende prestatie indicatoren in handen. Hiermee kunnen zij de productiviteit en kwaliteit van software-ontwikkeling monitoren en indien nodig bijsturen. Zo krijgen zij het stuur weer in handen ook bij complexe (agile) softwareprojecten.

  Op donderdag 1 februari 2018 (omgeving Utrecht) organiseert METRI het seminar “Grip op Agile Software Innovatie”. Wil jij hierbij zijn? Schrijf je dan in via deze link

 • Sourcing Summit & OM Dinershow
  14/12/2017

  Om de sourcingmarkt een zetje in de goede richting te geven, om talenten te spotten en leiderschap te stimuleren, heeft Outsource Magazine de TOMMIES of wel The Outsource Manager Awards in het leven geroepen.
  Deze Awards, leggen de lat hoog: het gaat om innovatiekracht, zakelijk succes en het demonstreren van de power van strategic sourcing.

  Digitale transformatie is key vandaag de dag. Ook de sourcing-wereld heeft nu verandering, transformatie en innovatie nodig! Veranderingen gaan zo snel dat het werkelijke risico een gebrek aan innovatie is, door het ontbreken van visie en lef.

  Strategic sourcing is op een kruispunt van wegen aangekomen. Bedrijfsleven en overheid zijn klaar voor verandering, vanuit de wens meer waarde uit hun sourcingrelaties te halen. De digitale wereld draait door! De jury zal dit jaar dan ook speciaal kijken naar sourcingcases waar digitale disruptie en innovatie een rol speelt.

  CATEGORIEËN 
  De jury bestaat uit managers met sourcingverantwoordelijkheid, in sourcing gespecialiseerde adviseurs en juristen, voormalig winnaars van een TOMMIE Award, en staat onder leiding van de hoofdredacteur van Outsource Magazine. Zij beoordelen alle aanmeldingen om tot een top 3 te komen in de volgende categorieën:

  Most Inspirational Sourcing Leader
  Een persoonlijke Award, voor de manager die zich heeft onderscheiden door leiderschap te tonen en successen te boeken.

  Most Successful Company in Sourcing
  Deze Award wordt toegekend aan een organisatie aan de klantzijde van de markt, die heeft laten zien hoe met strategic sourcing successen zijn te behalen, soms onder lastige omstandigheden.

  Most Innovative Sourcing Vendor
  De Award voor de dienstverlener die innovatie niet alleen als marketingterm ziet, maar ook in de praktijk brengt.

  Most Revolutionary Ecosystem
  De Award voor organisaties die verdergaan dan transactionele samenwerking. Gemeenschappelijke doelstellingen, onderlinge afhankelijkheid en lange-termijndoelstellingen zijn belangrijke criteria.

 • CIODAY2017
  21/11/2017

  De CIO Day is hét jaarlijkse netwerkevent voor de absolute top binnen de IT-markt. Dit tweedaags evenement is het jaarlijkse ontmoetingspunt van zo’n 600 CIO’s, IT VP’s en IT-directors, waarbij de afnemerzijde van de markt altijd goed vertegenwoordigd is (circa 70%!). Gedurende deze dagen worden tal van sessies aangeboden:

  1. Exclusieve Master Classes met topsprekers;
  2. VIP Diner;
  3. Plenaire sessies met topsprekers;
  4. Inspirerende peersessies;
  5. Interactieve rondetafelsessies;
  6. Diepgaande expertsessies en
  7. de bekendmaking van de CIO of the Year.

 • Webinar Outsourcing agile software development
  16/11/2017

  Agile softwareontwikkeling heeft organisaties veel waarde gebracht. Toch hebben organisaties moeite om de grote lijnen uit te zetten richting suppliers en flexibele teams. Op donderdag 16 november 2017 organiseert CAST in samenwerking met METRI een webinar over Supplier Performance Measurement in samenwerking met METRI senior consultant Harold van Heeringen.

  Inschrijven

 • METRI Bike Tour Editie 3
  22/09/2017

  METRI Bike Tour Editie 3

  Start vanuit de Gazelle fabriek, Dieren

  Afstand 80 kilometer

  Meer informatie volgt

 • Jaarcongres Innovatie & Transformatie
  19/09/2017

  Jaarcongres Innovatie en Transformatie, is het jaarlijkse netwerkevent voor IT-executives en senior IT-management die innovatie, transformatie en business alignment hoog op de agenda hebben staan. Tijdens dit evenement is ICT Media jaarlijks gastheer voor 250 tot 300 IT-executives, waarbij ook de klantzijde van de markt sterk vertegenwoordigd is! Gedurende deze dag worden tal van sessies gegeven (plenair-, peer-, rondetafel- en expertsessies). ’s Avonds vindt een exclusief VIP Diner plaats.

  Bekijk de site voor meer informatie

 • Jaarcongres Strategic Sourcing
  15/06/2017

  Het jaarlijkse congres Strategic Sourcing, georganiseerd door ICT Media, Outsource Magazine en Platform Out-sourcing van Nederland (PON), is het belangrijkste netwerk event voor degenen die aan de top staan van de sourcing-industrie. Dit jaarlijkse evenement voor managers senior business en IT-managers – biedt hen ook inzichten en best practices over onderwerpen zoals sourcing-strategie, governance en management, evenals aanbesteding, inkoop, levering en beheer van de vraag. We verwachten jaarlijks 300 executives op dit evenement. De vraagzijde van de markt is altijd goed vertegenwoordigd (65-70% van de deelnemers)!

  Programma METRI Jaarcongres Strategic Sourcing

  Achter de wolken schijnt de zon

  In de begindagen greep de business uit onvrede over de IT-ondersteuning nog weleens naar de cloud (en de creditcard). De term Schaduw IT was geboren en donkere wolken pakten zich samen. Maar elke wolk heeft een zilveren randje. Tegenwoordig werken business en IT optimaal samen aan de adoptie van clouddiensten. Daarvoor is het noodzakelijk dat business en IT nieuwe vaardigheden ontwikkelen en op een andere manier gaan samenwerken. Een volwassenheidsmodel, dat METRI samen met de Universiteit Twente ontwikkelde, biedt hiervoor handvaten. Wilco Noordermeer van Exact Online zoomt in op één van de aspecten van het volwassenheidsmodel en vertelt hoe zijn afdeling Infrastructure & Operations kennis en vaardigheden ontwikkelt om optimaal gebruik te maken van de cloud.

  Host: Michael Chin, director sourcing & IT governance bij METRI
  Spreker: Wilco Noordermeer, Infrastructure & Operations Manager bij Exact Online

 • Technology & Leadership summit
  16/05/2017

  Technologie en leiderschap gaan vandaag de dag hand-in-hand. Zelfs op het niveau van RvB en RvC kan men niet langer functioneren zonder de nodige technologische kennis en visie. Voor IT-verantwoordelijken is dit daarom het moment om naar boven te kijken en de organisatie mee te nemen in digitale vernieuwing. Tijdens de Summit Technology & Leadership krijgt iedereen hiertoe de juiste handvatten.

  METRI Ronde Tafel: De rol van HR in het technologie-tijdperk:

  Een digitaliserende samenleving en economie zijn van grote invloed op de werkwijze en inrichting van organisaties en hun werknemers. Klantorganisaties verlangen maximale schaalbaarheid, kwaliteit, snelheid en flexibele afrekenmodellen, terwijl leveranciers een groot deel van de risico’s voor de kiezen krijgen en hun organisaties klaarstomen voor verandering. Er gaan niet alleen banen verdwijnen, de mensen die aan het werk blijven, zullen andere functies krijgen. Wat voor rol speelt HR in deze verandering? Hoe haal je het maximale uit je relatie met de CIO en eventuele IT-leveranciers?

  Klik hier voor meer informatie.

 • CIO Dinershow
  21/03/2017

  Op 21 maart vindt vanaf 18:00 uur de achtste CIO Dinershow plaats in de sfeervolle Orangerie te ’s-Hertogenbosch. Naast de nodige inhoudelijke kennis en de uitreiking van de TIM Awards biedt deze avond volop entertainment, een heerlijk bourgondisch diner en de mogelijkheid tot netwerken met de top van de Nederlandse CIO’s en IT-leveranciers.

  Voorafgaand aan de CIO Dinershow vindt vanaf 14:00 uur de Business Innovation Summit plaats in Villa Vught. Tijdens de Business Innovation Summit is er uiteraard veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen. Deze keer zullen we daarbij dieper inzoomen op echt baanbrekende technologie als cognitive, virtual & augmented reality, en kwantumcomputing. Natuurlijk alles vanuit een bestuurlijk perspectief. Een brede omarming van nieuwe mogelijkheden valt of staat namelijk met de manier waarop je daar als organisatie mee om gaat.

Website by Webroots