Nu de cloud als leveringsmodel is doorgebroken, is de vraag naar connectiviteit sterk van karakter veranderd. Businessonderwerpen als een grotere wendbaarheid in netwerkdiensten, optimale prestaties van applicaties en een betere aansluiting op clouddiensten zijn centraal komen te staan in Wide Area Network-dienstverlening. Innovatie krijgt vorm nu serviceproviders verschillende varianten van netwerkvirtualisatie inzetten om aan deze vraag te kunnen voldoen. Net als bij andere IT-infrastructuurvoorzieningen is gebeurd, springen klantorganisaties gretig in op deze nieuwe on demand vormen van netwerkdienstverlening.

Wendbaarheid faciliteren

Providers omarmen software defined networking om beter aan de vraag uit de markt tegemoet te komen. Hoge verwachtingen rond wendbaarheid zijn met een softwarelaag die losstaat van het fysieke netwerk beter in te vullen. Daarnaast krijgt ook optimale ondersteuning van applicaties alle aandacht. Kostenverlagingen spelen een secundaire rol.

Een WAN uit de cloud

Cloud gaat een grotere rol spelen in WAN-dienstverlening. Klantorganisaties willen betere aansluitingen op cloudvoorzieningen. Die vinden zij in cloud connects en gateways naar de public cloud, geleverd vanuit carrier neutrale datacenters. Een standaard local loop verbinding volstaat om klantlocaties te ontsluiten. Een nieuw leveringsmodel voor netwerkdiensten is geboren.

Van strategische betekenis

De cruciale rol van het WAN en het bedrijfsnetwerk wordt nogal eens over het hoofd gezien als organisaties strategische cloudplannen smeden. Dat komt omdat de verantwoordelijkheid voor het netwerk vaak ver weg gedelegeerd is in de organisatie. Organisaties hebben een nieuwe visie nodig op sourcing van connectiviteit en de capabilities die daar cruciaal voor zijn.

Deze whitepaper is mede tot stand gekomen in samenspraak met de volgende bedrijven.

[signinlocker id=”13251″][/signinlocker]

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met IDC | Metri voor een snel en duidelijk antwoord:

Stel je vraag