IT kost veel geld. Vaak te veel als je het ons vraagt. Overal stijgen de kosten, want, zo is de redenering, alles wordt duurder en de vraag naar IT wordt door de vele veranderingen en vernieuwingen steeds groter. Toch laten veel bedrijven ook ontzettend veel geld liggen, zo blijkt uit onderzoek van Metri. Natuurlijk moet de focus altijd gericht zijn op het verbeteren en behouden van IT-diensten. Maar er zijn ook veel kansen op het besparen van kosten. Metri schotelt u er 10 voor.

Waar bestaan de kosten voor IT eigenlijk uit? Dat zijn er nogal wat. Uiteraard de mensen die eraan werken, de benodigde software, de infrastructuur, de contracten met IT-partijen en de vele veranderingen waarop geanticipeerd moet worden. Wat nu normaal is en prima werkt, is morgen achterhaald. Continu worden er andere en vaak hogere eisen gesteld aan jouw IT. Dat klinkt als een ratrace die alleen maar meer geld gaat kosten. Maar dat hoeft vaak helemaal niet; bedrijven kunnen de vereiste veranderingen ook tegen gereduceerde kosten realiseren terwijl je toch het maximale rendement uit jouw IT haalt. Het enige wat je hoeft te doen is actiever te sturen op de IT-uitgaven. Dat klinkt als een open deur, maar je moet ze de kost geven, bedrijven die schouderophalend zeggen: ‘IT is nu eenmaal duur’ en zich vervolgens weer voor honderd procent richten op de business. Terwijl door een paar eenvoudige actiepunten er zoveel geld verdiend kan worden.

Kleine moeite, grote winst

Wie wil er nu overbodige kosten? Niemand. Toch worden ze bij vele bedrijven gemaakt. Terwijl besparen makkelijker is dan u denkt, als je het in één keer goed aanpakt met de juiste partijen aan tafel. En dan gaat het soms maar om een uur werk per dag en voor je het weet heb je een maandelijks overschot van soms duizenden euro’s gerealiseerd. Dat is snel verdiend. Metri helpt je graag op weg naar een gezonder uitgavepatroon en een enorme besparing op de IT-kosten, zodat er ook nog eens gespaard kan worden of nieuwe investeringen gedaan kunnen worden. Kortom: aan de slag!

Bekijk de 10 tips die elke organisatie geld en efficiency kunnen besparen