Skip to content

Vragen? Vragen!

Auteur(s): Other

Er kan veel meer met techniek dan u en ik zich kunnen voorstellen. Er wordt al van alles in 3D geprint, we kunnen van onze telefoon betalen bij de supermarkt en als u de Bijenkorf in loopt, kan het zijn dat u wordt herkend en u online allerlei aanbiedingen voor de voeten geworpen wordt. En er zijn drones, die echt sneller zijn dan PostNL. Al die nieuwe technologische mogelijkheden bieden nieuwe kansen, ook voor uw organisatie. Om sneller te werken. Om anders te werken. Om andere markten te bestormen. En uiteraard zorgen alle noviteiten ervoor dat u uw producten en diensten kunt vernieuwen. En alles slimmer kunt organiseren.

Er is één probleem: er is nogal veel. Het gaat allemaal ook erg snel. Althans, voor veel bedrijven die in de waan van de dag – waarin toch gewoon geproduceerd moet worden en deadline moet worden gehaald – niet altijd tijd en gelegenheid hebben om in te haken op de voortschrijdende technologie. Vaak ontbreekt ook de kennis om de juiste keuzes te maken. Het gevolg: teleurgestelde klanten. Want die verwachten dat u met uw tijd mee gaat. Met de snelheid die daarbij hoort. En de kwaliteit.

Vragen? Vragen!

Eigenlijk is het nergens voor nodig, deze achterstand die veel bedrijven inmiddels al hebben opgelopen. Vandaag de dag zijn er veel bijzondere, creatieve geesten beschikbaar in de persoon van zelfstandig professionals. Slimme en zeer deskundige mensen, die geheel volgens het model van de flexibele schil, uitermate geschikt zijn om de vele vragen, die als gevolg van de dilemma’s binnen uw organisatie worden gesteld, te beantwoorden. En de wensen kunnen laten uitvoeren. De praktijk leert echter dat deze zelfstandig professionals slechts worden gevraagd om als (project)capaciteit te worden ingezet. Hun kennis en vaardigheden worden sporadisch gebruikt om te inspireren. Via ‘intermediairs’ en ‘brokers’ worden zij ingezet om afgebakende ‘percelen van werkzaamheden’ uit te voeren, waarbij een uitputtende lijst van criteria bepaalt of ze geschikt zijn.

Ik heb ooit geleerd dat je wijs wordt door vragen te stellen. Wat zou het geweldig zijn als er organisaties de expertise van de zelfstandig professionals gaan gebruiken om antwoorden op hun vragen te vinden. Zelfstandige professionals uitdagen om (met elkaar) antwoorden te geven op vragen als ‘hoe kunnen wij dit doen?’ Of: ‘wat zou het betekenen als bij ons dit zou gebeuren?’ en ‘op welke manier kan dit bij ons werken?’ Dit helpt organisaties en inspireert ze bij het maken van de keuzes. Kortom: vooruit!

Lees verder

Laatste IT-nieuws? Volg IDC Metri op LinkedIn

Nieuwsbrief

Boeingavenue 238 - 1119 PZ Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777