Integraal Service Management als een Business functie

Servicemanagement is in veel gevallen een ondergeschoven kindje bij het uitbesteden van IT-diensten. De nadruk ligt veelal op het zo kostenefficiĆ«nt mogelijk afsluiten van de dienstverlening en bijkomende service level agreements (SLA’s). Hierdoor is er te weinig aandacht voor de implementatie van servicemanagement processen. Die coherente aanpak van servicemanagement is wel een bepalende factor in de kwaliteit van de IT-dienstverlening zoals de klantorganisatie deze ervaart.

Een valkuil is dat er vaak wordt gedacht dat een servicemanagement raamwerk als Itil het enige medicijn is. Door de opname van Itil als een algemene requirement rond de implementatie van serviceprocessen denkt men problemen rond de organisatie van de dienstverlening op te kunnen lossen. In de praktijk is dat vaak te snel gedacht. De juiste aandacht voor serviceprocessen kan de samenwerking en de dienstverlening tussen klant en leverancier ingrijpend verbeteren.

Door adequaat servicedesign kan de samenwerking tussen klant en leverancier ingrijpend verbeteren. Dit maakt IT-servicemanagement tot een cruciale business functie die bepalend is voor IT-dienstverlening. De juiste afstemming van serviceprocessen zet alle neuzen dezelfde kant op van de interne besturingsorganisatie binnen bedrijven tot de delivery-organisatie van de leverancier.

keep in touch

Momenteel is er een strategic study gaande over dit thema. Wil je automatisch een notificatie ontvangen zodra wij dit report publiceren? Laat dan onderstaande gegevens achter.

Deel dit artikel:

Strategic Reports

Artikelen & Blogs

Boeingavenue 251 - 1119 PD Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777