Skip to content

Software Estimation Challenge

Auteur(s): Frank Vogelezang

Afgelopen donderdag, 29 oktober j.l. heeft Metri meegedaan aan de eerste Software Estimation Challenge. De challenge is een nieuw onderdeel van de International Workshop on Software Estimation (IWSM). Deze conferentie beleefde alweer de 30e editie, maar werd dit jaar voor het eerst volledig virtueel gehouden. IWSM  is gewijd aan het promoten van onderzoek en ervaring naar goede software cost estimation praktijken. Vorig jaar werd de conferentie in Haarlem gehouden door de Nesma. Dit jaar was de organisatie in handen van de Mexicaanse AMMS.

Om mee te doen aan deze challenge heeft Metri een team samengesteld van gecertificeerde experts op het gebied van Cost Estimation.

De opdracht bestond uit het begroten van een applicatie voor het managen van filmcollecties op basis van een beknopt aantal User Requirements. Vervolgens moest de impact van een aantal Non-functional Requirements inzichtelijk worden gemaakt. Uiteindelijk moest ook een urenbegroting worden gepresenteerd om de applicatie als Java webapplicatie te realiseren en implementeren. De methoden en uitkomsten van de opdracht zijn tijdens een interactieve sessie door de deelnemende teams gepresenteerd onder de aanwezigheid van een professioneel panel aan experts. Het was aan Frank Vogelezang de eer om Metri te vertegenwoordigen tijdens de sessie.

Het Metri team heeft alle onderdelen het meest uitgebreid uitgewerkt door voor elk van de deelopdrachten meerdere technieken naast elkaar te gebruiken. Voor Metri een vanzelfsprekende aanpak om de onzekerheden in beeld te brengen, voor de andere teams bleek die aanpak een eye-opener. Tijdens het komende Nesma congres rondom het begroten van softwareprojecten op 25 november zal collega Diederik Wortmann meer vertellen over de ins en outs van deze challenge.

Lees verder

Laatste IT-nieuws? Volg IDC Metri op LinkedIn

Nieuwsbrief

Boeingavenue 238 - 1119 PZ Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777