Voor Vitens, een waterbedrijf in het oosten van het land, heeft METRI een sourcing strategie op hoofdlijnen uitgevoerd en begeleidt METRI tevens de daaruit volgende Europese aanbestedingen.

Vitens had behoefte aan overzicht van de totale IT op het vlak van sourcing en heeft METRI gevraagd een sourcing strategie uit te voeren.  Als onderdeel van de bepaling van de strategie heeft METRI de huidige IT situatie in kaart gebracht met betrekking tot onder meer leveranciers, trends, programma’s en aflopende contracten. Daaropvolgend is op basis van de met Vitens vastgestelde uitgangspunten, scope, kaders en richtlijnen een analyse gemaakt van het betrokken IT speelveld en is een passende strategie en verkaveling vastgesteld. Eveneens heeft METRI de impact op de Vitens IT regie organisatie vastgesteld.

Uit de sourcing strategie kwam onder meer naar voren dat een aantal belangrijke aanbestedingen dienden te worden uitgeschreven. METRI is daarop door Vitens gevraagd om in eerste instantie twee aanbestedingen te begeleiden, een QA rol te vervullen en een benchmark uit te voeren. Daarbij gebruik makend van de IT inhoudelijke kennis en aanbestedingskennis van METRI.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.