USG People

14 juli 2015

Auteur(s): Lucas

USG People verleent gespecialiseerde arbeidsmarktdiensten in Europa gericht op de marktsegmenten: algemene uitzending, specialistische uitzending, professionele detachering en projecten, HR-services en customer care. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen worden de diverse diensten aangeboden.

USG People heeft METRI gevraagd te ondersteunen bij de decentralisatie van haar IT. De sourcing strategie is gebaseerd op de volgende kernpunten: kosten reductie, smart sourcing (SaaS, cloud) en decentralisatie om de betrokken landen meer flexibiliteit te bieden.

Het doel van de nieuwe sourcing strategie is het creëren van IT oplossingen die de USG People kern labels beter ondersteunen en de lokale groei potentie maximaliseren.

Als onderdeel van de sourcing strategie heeft METRI het internationale leveranciers landschap onderzocht. In nauwe samenwerking met het USG People team is er een langjarige business case ontwikkeld en een landing zone bepaald. Tenslotte is er een programmaplan uitgewerkt, inclusief de eventuele transitie naar alternatieve leveranciers. De volgende fase bestond uit de uitvoering van het programmaplan en de business case door de onderliggende projecten strak uit te voeren. De ondersteuning van de lokale leveranciers selecties in Duitsland en Frankrijk voor hosting en hosting services is ook door METRI uitgevoerd.

Een alternatieve sourcing strategie is ontwikkeld en geïmplementeerd. USG People heeft verschillende (nieuwe) leveranciers geselecteerd en het programmaplan met de onderliggende projecten is naar tevredenheid uitgevoerd.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Website by Webroots