TomTom is een wereldwijd opererende speler op het gebied van navigatie-, verkeersinformatie- en kaartproducten en fleet management-oplossingen. Het concern heeft innovatie hoog op de agenda staan. Voortdurend komt TomTom met vernieuwingen en het concern werkt hard aan de toekomst waar always connected devices en autonomous driving mobiliteit een nieuw gezicht zullen geven.

IT is een bepalende factor in de toekomst van TomTom. Bestaande klanten vertrouwen erop bij het gebruiken van producten en diensten. En het is een essentiële peiler bij het concreet vormgeven van die innovatieve toekomst. Om het innovatietempo verder op te schroeven en de business optimaal te ondersteunen wilde TomTom-CIO Christiaan de Backer een reality check uitvoeren of een twee stromen aanpak van IT-delivery in zijn bedrijf zou kunnen werken.

TomTom heeft METRI Research gevraagd een onderzoek uit te voeren naar bimodalIT innovatie. Bij zo’n twee snelheden aanpak wordt het traditionele IT-delivery team aangevuld met een team dat de mogelijkheden en capabilities verkent van nieuwe technologie. Op deze manier kan een CIO sneller inspelen op de behoeften van interne klanten en meer waarde toevoegen aan de onderneming.

In het onderzoek werden de argumenten voor en tegen tegen elkaar afgezet en op de specifieke situatie en de toekomstplannen van TomTom geplot. Het rapport werd samengesteld uit meerdere bronnen, waaronder sourcing en benchmarking onderzoeken, marktonderzoek, online deskresearch en interviews met toonaangevende externe experts en opiniemakers. Dit was een solide basis voor deze management beslissing.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.