De Thales Group is een wereldwijde elektronicaonderneming die actief is op het gebied van luchtvaart, defensie en informatietechnologie. De onderneming is meer dan een eeuw geleden opgericht in Frankrijk. Tegenwoordig heeft de onderneming meer dan 65.000 werknemers, is ze gevestigd in 50 landen, en heeft ze een omzet van 12,97 miljard euro in 2014

Thales Nederland heeft in de afgelopen maanden een sourcingstrategie ontwikkeld. Drivers bij het maken van de sourcingstrategie waren het verhogen van de kwaliteit van de ICT-dienstverlening en het verlagen en flexibiliseren van de ICT kosten. Op dit moment verzorgt Thales Nederland het overgrote deel van de ICT-diensten zelf ‘in huis’. Om ervoor te zorgen dat een helder inzicht bestaat in de Business Case, heeft Thales Nederland METRI gevraagd een onderzoek te doen naar de haalbaarheid van deze business case.

Dankzij het onderzoek van METRI hebben wij beter inzicht gekregen in de ICT-onderdelen die meer en minder efficiënt zijn in vergelijking met de markt. Dit helpt ons om de juiste keuzes te kunnen maken op het gebied van sourcing en/of interne efficiencyverbetering.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.