Sanquin is een not-for-profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt het bedrijf zich bezig met het maken van reagentia, het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs. Sanquin is in 1998 ontstaan uit een fusie van de Nederlandse bloedbanken en het Centraal laboratorium van de bloedtransfusiedienst van het Nederlandse Rode Kruis (CLB). 

Probleembeschrijving

Sanquin heeft vrijwel haar volledige IT uitbesteed aan Centric. Na een jarenlange looptijd liep het contract met Centric af. Dit contract moest verlengd worden, maar Sanquin had enkele aspecten die ze graag wilden herzien. Zo wilde het bedrijf graag dat het contract een modernere vorm kreeg. Het moest een flexibeler contract worden, waarbij een cloud dienst verlening toegevoegd moest worden. Daarnaast wilde Sanquin graag een betere princing van het contract.

Sanquin heeft IDC Metri gevraagd om begeleiding te bieden bij verschillende elementen van de contractopzet, namelijk het proces van uitvraag en onderhandeling en contractering. Daarnaast is aan IDC Metri gevraagd om de pricing te vergelijken met de markt.  

Uitkomst

Het resultaat van deze opdracht is een nieuw contract tussen Sanquin en Centric, waarin de aandachtspunten uit de probleembeschrijving zijn geadresseerd. De flexibiliteit van het contract is verbeterd. Daarnaast is een cloud dienstverlening toegevoegd en de totale kosten zijn in het nieuwe contract ruim 30% lager dan in het oude contract, waardoor er ook een groot financieel voordeel is behaald voor Sanquin. Al met al zijn zowel Sanquin als wijzelf zeer tevreden met het verloop en de afsluiting van deze opdracht. 

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Deze referentie is slechts een van de vele referenties die we bij IDC Metri hebben. Klik hier voor een volledig overzicht van al onze referenties.