De opdrachtgever van deze referentie is een internationale energiemaatschappij die gespecialiseerd is in de distributie van gas naar miljoenen afnemers in meer dan 20 landen.

Om de strategische plannen te realiseren, heeft de opdrachtgever in 2017 besloten om een aantal globale IT-toepassingen in te zetten waarmee onder meer processen kunnen worden gestandaardiseerd en geharmoniseerd. Hierbij ging het om:

  • Een Digital Customer Engagement Platform, bestaande uit een combinatie van CRM, Website en een integratieplatform.
  • Een ERP-oplossing voor met name de beheersing van de supply chain en finance
  • Managed Security Services, onder meer SOC/SIEM, vulnerability management, Advanced threat intelligence

IDC METRI heeft de opdracht gekregen om de selectie van een system integrator/partner te begeleiden vanwege haar trackrecord met sourcingvraagstukken en selectietrajecten.

Samen met de internationale energiemaatschappij is een shortlist opgesteld voor de eerstgenoemde oplossing. Vervolgens is een dialoog aangegaan met de mogelijke partners en een multinationaal team van de opdrachtgever over de gewenste oplossing en implementatie-aanpak. De resultaten van de dialoog zijn gebruikt om een RfP samen te stellen. De partijen hebben hun voorstellen uitgebracht en hebben ze in een presentatie toegelicht aan het team dat ze heeft beoordeeld en een advies voor een keuze heeft uitgebracht aan de directie.

Vervolgens heeft IDC METRI met de opdrachtgever de sourcingstrategie met het oog op de overige twee oplossingen geconcretiseerd en heeft IDC METRI twee selectietrajecten gestart volgens dezelfde aanpak met eerst een dialoogfase gevolgd door een RfP-fase. Ook voor deze trajecten waren multinationale teams samengesteld die uiteindelijk advies uit hebben gebracht voor de partnerkeuze.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Deze referentie van een internationale energiemaatschappij is slechts een van de vele referenties die we hebben bij IDC Metri. Klik hier voor een volledig overzicht van al onze referenties.