Leveranciers Selectie Fujifilm IT-uitbesteding 2021

Fujifilm is actief in 55 groepsmaatschappijen in Europa en daarbuiten. Meer dan 4.000 werknemers zijn betrokken bij O&O, productie, marketing, verkoop en service-ondersteuning. In de hele EMEA-regio bedienen zij een reeks industrieën, waaronder medische, biowetenschappen, grafische kunsten, elektronische materialen, chemie, optica, opnamemedia en fotografische technologieën.

Als gevolg van centralisatie van de IT-diensten binnen Fujifilm (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) en daarnaast overnames als onderdeel van Fujifilm’s groeistrategie wil Fujifilm overstappen van een Outtasking naar een Outsourcing model, waarbij de leverancier volledige IT-diensten levert en verantwoordelijkheid neemt voor het ontwerp en de werking van IT. Dit geeft Fujifilm-IT de mogelijkheid zich te richten op het leveren van toegevoegde waarde aan de business, in plaats van zich te richten op operationele zaken.

IDC Metri heeft Fujifilm ondersteund bij het internationale leveranciersselectieproces voor een geschikte Managed Service Supplier om diensten te leveren voor de entiteiten in Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika.

Voorafgaand aan het eigenlijke leveranciersselectieproces werden dialoogsessies gehouden met de leveranciers op de shortlist. Er werd een uitgebreide Request for Proposal opgesteld met een gedetailleerde beschrijving van de huidige manier van werken en de vereisten voor de toekomstige manier van werken. Fujifilm werd ondersteund door middel van gedegen projectmanagement om de kwaliteit en planning van het leverancierselectieproces te bewaken. IDC Metri begeleidde ook het proces van offerte-evaluatie, stelde de technische offertes ter discussie en voerde de financiële evaluatie en vergelijking van de offertes uit. De daadwerkelijke leveranciersselectie met 5 internationale Service Suppliers werd uitgevoerd over een periode van vier maanden, waarna de contractering met één leverancier werd uitgevoerd.

Tegelijkertijd voerde IDC Metri een kwalitatieve en kwantitatieve impactanalyse uit van het toekomstige organisatiemodel voor Fujifilm IT.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.