Begeleiden leverancierselectie “accountantsdiensten”  ten behoeve van Energie Data Services Nederland 2019/2020

Energie Data Services Nederland B.V. (EDSN) is de uitvoeringsinstantie voor de facilitering van de vrije energiemarkt in Nederland en functioneert als de spil in de informatievoorziening. EDSN bevindt zich in een continue ontwikkelende omgeving waarbij een goede samenwerking met marktpartijen in de energiesector een kritische succesfactor is voor het succes van EDSN.

Energie Data Services Nederland (EDSN) werkt samen met de regionale netbeheerders, TenneT en GTS aan de centrale marktfacilitering voor de energiesector. EDSN ontwikkelt met deze partijen een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst. EDSN bedient alle marktrollen in de energiesector: de landelijke en regionale netbeheerders, energieleveranciers, programmaverantwoordelijken, meetverantwoordelijken en overige dienstenaanbieders. De landelijke en regionale netbeheerders zijn gezamenlijk eigenaar van EDSN.De huidige overeenkomst tussen EDSN en de accountant liep begin 2019 af. Er diende een nieuwe betrouwbare strategische partner als controlerend accountant te worden geselecteerd.

IDC Metri heeft in 2019 een Sourcing Strategie traject bij EDSN uitgevoerd. Vanwege de goede resultaten en relatie heeft EDSN IDC Metri ook gevraagd de leverancierselectie voor de accountantsdiensten te begeleiden. De activiteiten bestonden daarbij onder meer uit:

  • Samenstellen long en shortlist van partijen om deel te nemen aan het selectieproces;
  • Uitvoeren van het gehele selectieproces;
  • Samenstellen van de offerte uitvraag inclusief prijsmodel en conceptovereenkomst;
  • Begeleiden bij de kwalitatieve beoordeling van de Offertes;
  • Samenstellen van het rapport van het evaluatie- en gunningsadvies ten behoeve van de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders.

Het selectieproces is volgens planning en naar tevredenheid over het proces en de uitkomst van de geselecteerde accountant verlopen.

Benieuwd hoe IDC Metri een selectie traject van A tot Z aanpakt? Bekijk dan onderstaande webinar.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.