Begeleiden Europese aanbesteding Energie Beheer Nederland inzake “accountantsdiensten” 2019

Energie Beheer Nederland (EBN) is eigendom van de Nederlandse staat en voert een deel van het klimaat- en energiebeleid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat uit. Het bedrijf maakt de komende jaren een transitie door van investeerder en kennispartner in olie en gas naar een actieve speler in het versnellen van de energietransitie.

In het verleden was EBN vooral gericht op haar kernactiviteiten inzake haar wettelijke taak in olie en gas. Naar de toekomst toe heeft EBN een andere focus met nieuwe (mogelijke) activiteiten zoals aardwarmte, CO2 opslag, geotechnische operaties of gesubsidieerde projecten.

De huidige overeenkomst tussen EBN en de accountant loopt 31 december 2019 af en dient opnieuw te worden aanbesteed voor de boekjaren vanaf 2020.

Na in 2018/2019 twee aanbestedingen bij EBN te hebben begeleid heeft EBN wederom IDC Metri gevraagd ook deze aanbesteding te begeleiden. De activiteiten bestonden uit:

  • uitvoeren van het gehele aanbestedingsproces;
  • samenstellen van de aanbestedingsdocumenten inclusief gunningscriteria en weging;
  • samenstellen van het prijsmodel en uitvoeren van de financiële vergelijking tussen de Inschrijvende partijen.
  • begeleiden bij de kwalitatieve beoordeling van de Inschrijvingen;
  • zorgdragen voor publicatie op Tenderned;
  • uitvoeren van de gehele aanbesteding via het aanbestedingsplatform Negometrix.

Het aanbestedingsproces is conform planning verlopen en het contract is conform de wens van EBN nog voor het einde van 2019 getekend.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Deze referentie is er een vanuit onze IT-Sourcing dienstverlening. Het is slechts één van de vele referenties die we bij IDC Metri hebben. Klik hier voor een volledig overzicht van alle referenties die we hebben en leer meer over de manieren waarop IDC Metri jouw bedrijf kan helpen.