DOVA is het samenwerkingsverband van decentrale OV-autoriteiten en bestaat uit de 12 provincies, de Vervoerregio Amsterdam, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het OV Bureau Groningen Drenthe. Samen dragen deze OV-autoriteiten zorg voor het openbaar vervoer buiten het hoofdrailnet. In het samenwerkingsverband stemmen de deelnemers landelijk OV-beleid op elkaar af en delen ze kennis en ervaring om het openbaar vervoer verder te verbeteren.

DOVA is bezig om haar systemen voor dynamische reisinformatie te vernieuwen. Deze DRIS systemen zijn de centrale spil die zorgt voor actuele informatie op circa 10.000 displays over de aankomsttijden van de circa 5.000 bussen, metro’s en trams die in Nederland rond rijden. Na de vernieuwing wil DOVA het applicatiebeheer & hosting opnieuw gaan aanbesteden. Het huidige contract loopt al circa 10 jaar.

DOVA heeft IDC Metri gevraagd om een bandbreedte af te geven van de kosten voor het beheer van de DRIS applicatie en de ondersteunende infrastructuur, zodat de deelnemende partijen in het samenwerkingsverband een beeld hebben van de kosten die zij de komende jaren tegemoet kunnen zien voor het applicatiebeheer en de hosting als het contract opnieuw in de markt wordt gezet.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Deze referentie is onderdeel van onze uitvoerige IT-Benchmarking dienstverlening. Het is slechts één van de vele referenties die we bij IDC Metri hebben. Klik hier voor een volledig overzicht van al onze referenties en leer over de manier waarop IDC Metri jouw bedrijf kan helpen.