GasTerra handelt in aardgas en is een belangrijke schakel in de Nederlandse gasvoorziening. De industrie en energieleveranciers in Nederland en daarbuiten profiteren van haar sterke inkooppositie met het Groningenveld en een aantal kleinere Nederlandse gasvelden als basis. Met 200 medewerkers verkochten GasTerra in 2013 89 miljard kubieke meter aardgas en behaalden ze een omzet van 23 miljard euro.

GasTerra moet kritischer gaan kijken naar kosten die worden gemaakt, onder andere naar de kosten voor de ICT voorziening binnen de organisatie. GasTerra wilde daarom inzicht hebben of het aantal technisch applicatiebeheerders in overeenstemming stemming is met de werklast binnen de teams.

METRI heeft een benchmark uitgevoerd om per applicatie het aantal benodigde aantal fte’s vast te stellen op basis van de activiteiten die worden uitgevoerd. Door middel van vragenlijsten en gesprekken is een analyse uitgevoerd op o.a. de aantallen (b.v. incidenten, problems, queries, support vragen, et cetera), de omvang en de complexiteit van de applicatie, de afspraken met betrekking tot de kwaliteit en de manier waarop de interne services worden geleverd. Op basis hiervan is de workload per applicatie en is het aantal ingezette fte is vergeleken met vergelijkbare partijen in de markt. Hiernaast is een analyse uitgevoerd van de uurtarieven die GasTerra betaalt aan haar leveranciers voor het inzetten van junior, medior en senior technisch applicatiebeheerders.

GasTerra heeft inzicht in het aantal technisch applicatiebeheerders dat het nodig heeft om het technisch applicatiebeheer van haar applicaties uit te voeren. Hiermee heeft GasTerra de budgettering voor komend jaar kunnen onderbouwen.

Referentie Cases

Wij delen graag onze verhalen. Meer weten over de samenwerking met bovenstaande bedrijven? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.