Skip to content

Realistisch begroten softwareontwikkeling

Auteur(s): Lucas Blom

Veel organisaties hebben de kracht van agile softwareontwikkeling omarmd. Eindgebruikers krijgen sneller werkende software. Ontwikkelaars werken met meer voldoening aan software die optimaal waarde toevoegt aan de business. Een carte blanche voor agile softwareontwikkeling bestaat niet meer.

Afgezien van de business waarde zijn budgethouders en IT-beslissers gehouden aan budgetten en deadlines. Regelmatig wordt METRI gevraagd om klanten te helpen met het maken van een goede afweging tussen de kosten en opbrengsten van software. Een met feiten ondersteunde projectbegroting, die inzicht biedt in welke investering, teamomvang en tijdspaden het meeste rendement en businesswaarde opleveren, is hierbij van onschatbare waarde.

Standaarden

De vraag naar het begroten van softwareontwikkeling neemt wereldwijd toe. Daarom hebben een aantal vakorganisaties de handen ineengeslagen om een certificering op te zetten rondom het begroten van softwareontwikkeling en beheer. Tijdens de internationale IWSM-conferentie die van 7-9 oktober in Haarlem wordt gehouden, wordt het volledige trainingsprogramma gepresenteerd en gegeven. Een unieke mogelijkheid om in Nederland kennis op te doen rondom het professioneel begroten van softwareontwikkeling en beheer.

Begin volgend jaar wordt het eerste certificeringsexamen afgenomen. De certificerende instantie is de ICEAA, die al een drietal certificeringen heeft voor begrotingsvaardigheden van softwareontwikkeling. Nesma en COSMIC leveren de specifieke kennis over het begroten van software. Via deze organisaties is METRI nauw betrokken bij het ontwikkelen van deze certificering. Een aantal van onze gecertificeerde consultants zullen deelnemen aan de IWSM-conferentie om een deel van het trainingsprogramma te verzorgen.

Cases

Naast het trainingsprogramma heeft de IWSM-conferentie nog twee tracks met presentaties. In de eerste track delen organisaties als NATO, CGI, Glencore Agriculture, Capgemini, QinetiQ en METRI hun ervaringen en ideeën op het gebied van het inzichtelijk maken van de waarde en de kosten van IT. In de tweede track presenteren universiteiten en onderzoeksgroepen onderzoeksresultaten op het gebied van kosten en waarde van IT. In drie dagen tijd komen meer dan 50 onderwerpen aan bod. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van het inzichtelijk maken van het rendement van investeringen in IT.

De conferentie vindt plaats van 7-9 oktober 2019 in de Philharmonie in Haarlem. Als drie dagen een te grote investering is, zijn er ook opties om 1 of 2 dagen de conferentie te bezoeken. Graag ontmoeten we u op de de IWSM-conferentie.

Lees verder

Laatste IT-nieuws? Volg IDC Metri op LinkedIn

Nieuwsbrief

Boeingavenue 238 - 1119 PZ Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777