Het onafhankelijk zijn en blijven staat voorop in alle diensten uitgevoerd door Metri bij haar opdrachtgevers*, werknemers en belanghebbenden. Onafhankelijkheid garanderen we in elke ondersteuning die we leveren binnen de IT Benchmark, IT Intelligence en IT Sourcing dienstverlening.

Metri is vanaf de oprichting privaat eigendom zonder extern vermogen met een gezonde liquiditeit. Door het continu trainen van haar medewerkers in onder andere onafhankelijk denken wordt deze kernwaarde actief onderhouden. Dit leidt soms tot een scherpe dialoog met betrokkenen die via onze andere kernwaarden “verbindend” en “integer” wordt aangepakt.

Metri’s bestaansrecht is gebouwd op het fundament data en facts. Zij verzamelt deze data door gegevens (feiten) aan te schaffen, zelf marktonderzoek uit te voeren en door de opdrachten die zij uitvoert. Data die gebruikt wordt in een opdracht zijn altijd anoniem en niet te herleiden naar een individuele bron. Het belang van de klant staat voorop, de belangen van betrokken partijen wordt echter evenzeer in ogenschouw genomen.

*Opdrachtgevers van Metri zitten meestal aan de vragende maar ook aan de leverende kant. Metri werkt nooit voor klant en leverancier tijdens eenzelfde uitvraag of opdracht.