Skip to content

METRI investeert verder in de uitbreiding van haar applicatie management team

Auteur(s): Lucas Blom

Kunt u zich voorstellen… Harold van Heeringen

De wereld van applicatieontwikkeling is enorm aan het groeien. Maatwerk omgevingen worden vervangen door standaard applicaties zoals Commercial of the Shelf (CotS) en Software as a Service (SaaS). Oude technologieën kunnen de vernieuwing niet meer aan en grote, logge platvormen zijn niet meer van deze tijd. De eindgebruiker krijgt steeds meer invloed op het eindresultaat door nieuwe methodieken als Agile en DevOps. Flexibiliteit, invloed van de eindgebruiker (self service behoefte) en de constant veranderende infrastructuren hebben grote invloed op de wijze waarop applicatiearchitecturen opgezet worden. En dus ook op de kosten.

METRI groeit en doet steeds meer onderzoek naar de marktconformiteit van applicatieontwikkeling- en beheer. Om antwoord te kunnen blijven geven op de vraag hoe je transparantie, toetsing en benchmarking kunt blijven toepassen is specifieke kennis en ervaring nodig. Daarom is Harold van Heeringen is per 1 juli het METRI-benchmarkteam komen versterken.

Harold is Senior Consultant met meer dan zeventien jaar ervaring in de IT. Hij heeft hierin veel ervaring opgedaan met het benchmarken van een grote diversiteit aan projecten en contracten. Harold is jarenlang verantwoordelijk geweest voor het bidproces en het performance measurement & benchmarking proces voor een grote internationale dienstverlener.
Harold is expert op veel vakgebieden: Software Project Estimation, Software Performance Measurement, Benchmarking, Software Sizing en Supplier Performance Measurement. Bij METRI gaat Harold zich primair richten op het uitvoeren van applicatieontwikkeling- en beheer benchmarks. Secundair gaat Harold zich bezighouden met het uitbouwen van het dienstenportfolio op dit gebied en met het opstellen van prijsmodellen en het vaststellen van landing zones van specifieke projecten.

Harold publiceert regelmatig white papers en blogs over gerelateerde zaken als Software Measurement en Software Metrics. Harold is president van de International Software Benchmarking Standards Group (ISBSG) en bestuurslid van Nesma (voorheen de Nederlandse Software Metrieken Associatie). Vanuit deze rollen houdt hij zich bezig met het professionaliseren van de IT industrie op het gebied van realistisch begroten van software projecten en het benchmarken hiervan.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u rechtstreeks contact opnemen met Harold van Heeringen via 06 52 32 73 30 of via harold.van.heeringen@metrigroup.com

METRI is een Fact Based IT adviesorganisatie gespecialiseerd in sourcing en benchmarking. Daarnaast helpt METRI organisaties bij het verbeteren van de inrichting en besturing als gevolg van sourcing ontwikkelingen en trends. Door de jarenlange ervaring op het gebied van benchmarking is METRI in staat scenario’s uit te werken voor ieder IT vraagstuk en te toetsen aan de huidige, wereldwijde marktprijsontwikkelingen. Klanten waarderen METRI om haar praktische en professionele
benadering.


Lees verder

Laatste IT-nieuws? Volg IDC Metri op LinkedIn

Nieuwsbrief

Boeingavenue 238 - 1119 PZ Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777