Skip to content

Meet Michael Chin

Auteur(s): Lucas Blom

Kunt u zich voorstellen… Michael Chin

Sourcing van IT diensten wordt een steeds belangrijker onderdeel van de strategische bedrijfsvoeringen van organisaties. Door zowel interne als externe ontwikkelingen worden organisaties gedwongen tot steeds meer snelheid, transparantie en flexibiliteit bij de inrichting en besturing van hun IT organisaties en de IT dienstverlening.

Onder druk van al deze ontwikkelingen ziet METRI bij haar klanten de vraag naar deze diensten snel groeien.

Met de komst per 1 juli van Michael Chin als sourcing director verstevigt METRI haar dienstverlening op het gebied van besturing en inrichting van IT organisaties.

Michael heeft meer dan 25 jaar IT ervaring waarvan meer dan de helft in IT sourcing industrie. Eerst vanuit het perspectief van de leverancier waar hij als customer service manager verantwoordelijk was voor beheer en onderhoud van de ERP-systemen van zijn klanten. Vanaf 2007 specialiseert hij zich in besturing en inrichting van IT.

Voorbeelden van vragen die IT-directies ons de afgelopen jaren voorlegden:

  • Hoe kunnen we de IT-functie beter afstemmen op ons veranderende business model?
  • Hoe veranderen organisatiestructuur en processen onder invloed van in-/uitbesteding en cloud?
  • Hoe optimaliseren we de vraagkant (demand), nu de aanbodkant (supply) onder controle is?
  • Hoe kunnen we capaciteit en aandacht verschuiven van run naar innovatie en change?
  • Hoe kunnen we 100 IT-landenorganisaties samenvoegen tot 1?
  • Hoe richten we de organisatie voor informatiebeveiliging in?
  • Hoe begeleiden we de mensen in de organisatieverandering van de afdeling?

Besturing en inrichting van IT resulteert in deliverables zoals het ontwerp van target operating model, enterprise architectuur, informatiebeveiligingsarchitectuur, organigram, functieprofielen, processen, RACI-tabellen, governance-modellen, KPI’s en programma’s voor organisatieverandering.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u rechtstreeks contact opnemen met Michael Chin via 06 121 5342 of mail hem: michael.chin@metrigroup.com

METRI is een Fact Based IT adviesorganisatie gespecialiseerd in sourcing en benchmarking. Daarnaast helpt METRI organisaties bij het verbeteren van de inrichting en besturing als gevolg van sourcing ontwikkelingen en trends. Door de jarenlange ervaring op het gebied van benchmarking is METRI in staat scenario’s uit te werken voor ieder IT vraagstuk en te toetsen aan de huidige, wereldwijde marktprijsontwikkelingen. Klanten waarderen METRI om haar praktische en professionele benadering.

Lees verder

Laatste IT-nieuws? Volg IDC Metri op LinkedIn

Nieuwsbrief

Boeingavenue 238 - 1119 PZ Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777