Skip to content

Marktupdate

Auteur(s): Other

Dromen van drones?

Op diverse fora heeft Amazon publicitair gestunt met het lanceren van drones als de pakketbezorgers van de toekomst.

Donres

 

 

 

De oplossing is zeer reëel. De drone als pakketbezorger aan huis is wat mij betreft meer dan irreëel.

1)      De grootste beperking is de drukte in het luchtruim en neerstortingsgevaar. In 2010 brachten de postbedrijven in Nederland 160 miljoen pakketjes rond. 160 miljoen vliegbewegingen van Drones, ziet u het boven uw hoofd gebeuren?

2)      Een continue zoom vormt een groot bezwaar. We hebben al moeite met windmolens, laat staan met deze hoeveelheden zoemende vliegtuigen?

3)      Last but not least, de privacy-vraag: staan we toe dat drones ons leven 24/7 monitoren? In Wassenaar was men al in rep en roer door één drone van het geldblad Quote!

De kans is wel aanzienlijk dat logistieke organisaties gebruik gaan maken van drones als concept voor express-vervoer tussen logistieke hubs of misschien zelfs wel binnen een logistieke hub. Dit kunnen eigen logistieke hubs zijn maar ook van klanten die met logistieke uitdagingen te maken hebben. Het concept is in elk geval een mooie toevoeging op de huidige robotoplossingen die Amazon in zijn distributiecentra heeft.

De kern

Duidelijk is dat tech-bedrijven in een gapend gat springen dat de ‘oude economie’ te lang genegeerd hebben.

Mag ik dat aan de hand van een paar voorbeelden illustreren?

  • Ryan Calo, professor rechten in Washington en gespecialiseerd in robots en drones, reageerde op de drone-aankondiging van Amazon met de woorden: “I would be shocked if a company like UPS wasn’t considering this”. UPS is blijkbaar niet in staat geweest om op dit vlak de aandacht (eerder) naar zich toe te trekken.
  • Google lanceerde in september 2013 Google Shopping Express. Een IT bedrijf dat met zijn oplossingen de retailmarkt op zijn kop gaat zetten.
  • Een groeibrilliant waar ik zelf gebruik van maak is HelloFresh. De dienst, die in 2013 ook hier is gestart, biedt dekking voor het bezorgen van maaltijden aan huis door heel Nederland. Dankzij de platformen die Tech-bedrijven bieden, kunnen startups zoals HelloFresh met weinig kapitaal een geweldig concept lanceren. Dit zet het traditionele retailmodel volledig op zijn kop. Namelijk: het was ‘de klant selecteert’ en het wordt ‘selecteer voor de klant’.

PostVolume

  • Het postvolume is gigantisch op zijn kop gezet door tech-bedrijven (zie hierboven). De oude postbedrijven continueren de krimp in postvolumes. De nieuwe dienstverlening is geen onderdeel van deze bedrijven. E-mail, chat en andere digitale diensten hebben de post zoals bekend links en rechts ingehaald. Gelukkig voor deze bedrijven is de pakketbezorging toegenomen.

Het zijn maar een paar willekeurige voorbeelden die aantonen dat tech-bedrijven diensten, zoals de drone-pakketbezorger, als eerste lanceren en traditionele bedrijfsmodellen volledig passeren.

Conclusie: er is een tweeledige trend:

1)      Grote tech-bedrijven die het geld en de techniek hebben zetten de traditionele markten keihard op z’n kop.

2)      Diezelfde tech-bedrijven zijn de katalysator voor compleet nieuwe concepten, zoals HelloFresh, die in het verleden niet van de grond kwamen door kapitaalgebrek.

Het vervangen van een postbezorger door drones zie ik er echter nog niet van komen.

Volg mijn volgende update over Amazon na de feestdagen.

Reinier van Petegem, Senior Consultant METRI
Follow METRI on Twitter @CornelissePaul

Lees verder

Laatste IT-nieuws? Volg IDC Metri op LinkedIn

Nieuwsbrief

Boeingavenue 238 - 1119 PZ Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777