Skip to content

ITFlexrates

Als opdrachtgevers een applicatie willen laten ontwikkelen dan is een van de eerste vragen die gesteld worden: wat kost een programmeur per uur of is het gevraagde tarief marktconform? Als de veranderprogramma’s groter zijn dan komen daar ook andere rollen bij zoals architecten, databasebeheerders en scrum masters. Organisaties die met een flexibele schil werken door externen in te huren, hebben er belang bij om de inhuurtarieven transparant te maken. Betaal ik te veel of juist te weinig voor deze rol is een kardinale vraag in een effectieve wervingstrategie. De kennis in de opbouw van inhuurtarieven en marktconformiteit van tarieven zijn een belangrijk middel om te sturen op een goede verhouding van tarief en kwaliteit.

IDC Metri volgt al jaren de tarieven van veel voorkomende IT-rollen op de voet en bracht begin dit jaar de IDC Metri whitepaper ‘Zicht op de flexibele schil’ uit. Uit eerder onderzoek van IDC Metri is gebleken dat het afgelopen jaar de tarieven van externe IT-professionals gemiddeld met maar liefst 4% zijn gestegen ten opzichte van twee jaar geleden. De sterk gestegen vraag naar software bijvoorbeeld heeft de tarieven van applicatie gerelateerde functies aanzienlijk verhoogd. De inhuur vanuit beheer of mantelcontracten geeft organisaties toegang tot lagere tarieven voor veel gevraagde rollen als database administrator of securityspecialisten. Vanuit de benchmarking activiteiten volgt IDC Metri inhuurtarieven van externen en de IT-arbeidsmarkt op de voet om klantorganisaties te adviseren over hun sourcing strategie. De ITFlexrate is een belangrijke aanvulling op dit aanbod en geeft een voorproefje van de expertise die er in huis is.

ITFlexrates

  • Metri volgt al jaren de tarieven van veel voorkomende IT-rollen op de voet. Organisaties, die met een flexibele schil werken, hebben er belang bij om de inhuurtarieven transparant te maken. Betaal ik te veel of juist te weinig voor de verschillende IT-rollen is een kardinale vraag in een effectieve wervingstrategie. Met de tool ITFlexrate, gebaseerd op de uurtarieven database van Metri, krijg je inzicht.

  • Wat is de interne functiebenaming?

Kan je de juiste rol niet vinden?

Staat je functie er niet tussen of zoek je meer gedetailleerde informatie over de inhuurtarieven? Laat dan even een bericht achter en we nemen contact met je op.

Meer lezen over inhuurtarieven van extern IT-personeel, download dan de whitepaper.