Cyberbeveiliging staat hoog op de strategische agenda, omdat het aantal bedreigingen stijgt terwijl de afhankelijkheid van bedrijfskritische IT toeneemt. Veel organisaties overwegen managed security services af te nemen. Door gericht kennis en expertise in te kopen brengen organisaties hun informatiebeveiliging op een hoger plan en verminderen zij risico’s door een hogere weerbaarheid.

In dit seminar gaan we in op het inkopen en sourcen van deze managed securityservices. Jack Krul, dienstenmanager NS vertelt hoe zijn organisatie security als integraal onderdeel heeft aanbesteed. Cyberveiligheid is cruciaal voor de digitaliseringsprocessen en de vele informatiesystemen die 7×24 beschikbaar zijn voor het laten rijden van de treinen. Krul gaat in op de manier waarop de security services zijn aanbesteed en Bastiaan Bakker vertelt welke security diensten Motiv aan NS levert. Hierbij wordt stilgestaan bij de lessons learned van het traject en de visie richting de toekomst.

Naast het aanbesteden van security dienstverlening staan we stil bij security by design en het optimaal aansluiten van nieuwe security programma’s op bestaande security praktijken.

Net als bij andere managed services staat en valt het succes bij het sluiten van een goede deal. Veel bedrijven denken hierbij vooral aan een lage prijs. Kosten zijn essentieel, maar bij SOC monitoring zijn kwaliteitsaspecten als proactief sturen op sector specifieke dreigingen ook belangrijk. Daarom is regie essentieel zodat de managed services gedurende de overeenkomst bij gesteld kunnen worden en doorlopend maximale toegevoegde waarde blijven bieden.