Onze klanten verliezen steeds meer grip op de voorspelbaarheid, kosten en kwaliteit van de softwareontwikkeling en het onderhoud van DevOps of Agile team(s). Zeker als er mensen worden ingehuurd, wat vrijwel altijd op basis van Time & Material gebeurt.

Men weet niet welke functionaliteit klaar zal zijn op welk moment in de tijd. Men weet ook niet welke teams goed presteren en welke teams slecht presteren. In de tussentijd gaan de tarieven in de markt omhoog en nemen leveranciers geen ‘ownership’ voor de team performance en de kwaliteit van de applicatie. Lagere productiviteit levert de leverancier zelfs voordeel op als zij meer uren kunnen factureren.

Objectieve metrics zijn cruciaal

Story point metrics kunnen niet worden gebruikt voor management besluitvorming. Senior management heeft objectieve metrics nodig waarmee de prestaties van de teams kunnen worden vergeleken: productiviteit, kosten, snelheid en project kwaliteit van het team, maar ook de kwaliteit van en risico’s in de applicatie.

150%

snellere time-to-market

50%

Productiviteitswinst per team

33%

Minder defects gevonden pre-productie

77%

verlaging van productie incidenten

25%

verbetering van de gemiddelde oplosnelheid (MTTR)

Agile Team Performance Monitor oplossing

De Agile Team Performance Monitor service stelt organisaties in staat om grip te krijgen op de productiviteit, kosten, snelheid en kwaliteit van hun Agile teams, waarbij de prestaties van de teams en de kwaliteit van en de risico’s in de applicaties worden gemeten. Dit creëert transparantie op basis van objectieve statistieken, internationale normen en best practices.

Uniek in de markt

Om de output van het project te meten, past IDC Metri geautomatiseerde broncode analyse tooling toe die de functionele omvang van de geleverde sprint, release of project meet. In aanvulling op de vermelde metrics, wordt ook de structurele kwaliteit van de software gemeten, en wordt de kwaliteit m.b.t. health factors zoals de onderhoudbaarheid, veiligheid, robuustheid, veranderlijkheid, prestaties en overdraagbaarheid van de software gemeten.

IDC Metri is een exclusieve partner van de wereldwijd toonaangevende software code analyse technologie provider CAST Software in de Benelux markt.

De Agile Team Performance Monitor is een van de IT Intelligence diensten die we aanbieden. Klik hier om verder te lezen over onze andere IT Intelligence diensten

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met IDC Metri voor een snel en duidelijk antwoord: