Vernieuwing van complexe applicaties begint met het begrijpen van de complexiteit. Vanuit een Software Quality Assessment kan met de Software MRI scan de technische architectuur inzichtelijk worden gemaakt in de vorm van blueprints, die op ieder gewenst niveau inzicht geven in hoe een applicatie werkt.

Hiermee kunt u onder andere:

  • Op een eenvoudige en intuïtieve manier complexe software inzichtelijk maken;
  • Opdelen van monolitische applicaties in onderdelen die volgens een migratiestrategie als afzonderlijke delen kunnen dienen;
  • Vaststellen hoe goed een applicatie voldoet aan architectuurstandaards;
  • In kaart brengen hoe technologieën en frameworks worden gebruikt om zo de efficiency, security en de weerbaarheid van een applicatie optimaal te maken of te houden;
  • Vaststellen of delen van de applicatie geschikt zijn om als aparte microservice te kunnen worden ingezet;
  • Nieuwe ontwikkelaars snel wegwijs maken in een complexe applicatie.

De meeste ondernemingen proberen vandaag de dag inzicht te krijgen hoe om te gaan met hun legacy software: investeringen in mainframes, monolieten, modernisering en microservices. In alle gevallen is een goed begrip van de bestaande legacy van hun systemen een essentieel onderdeel van de strategie: Software Intelligence die ‘the big picture’ laat zien is nodig. Dit geldt vooral voor organisaties die veel grote, moeilijk te doorgronden en slecht gedocumenteerde legacy software hebben.

Veel legacy-systemen zijn bedrijfskritisch en zijn vaak gedurende decennia onderhouden en doorontwikkeld. Ze bevatten een combinatie van Mainframe, JEE en andere technologieën, waardoor ze moeilijk te begrijpen en lastig te veranderen zijn. Vandaag de dag worden nieuwe digitale initiatieven bovenop deze verouderde technologieën ontwikkeld. De technologie van weleer wordt dus niet vervangen, maar is nu verbonden met nieuwe architecturen en technologieën die elk jaar op de markt komen.

Met nieuwe Agile-manieren van werken, werken softwareengineers sneller dan ooit tevoren en ondersteunen ze snelle releases met DevOps terwijl ze nog steeds softwarekwaliteits-, beveiligings- en risiconormen moeten toepassen. In deze omgeving is het moeilijk om de complexiteit van verouderde software te begrijpen om een geoptimaliseerde moderniseringsroadmap op te stellen.

CAST Imaging

De eerste stap in het begrijpen van het “the big picture” is het ontdekken van alle lagen, componenten en interconnecties die deel uitmaken van uw legacy stack. Dit soort Software Intelligence helpt teams met een effectief ontwerp voor de toekomstige stand van bedrijfskritische software, waarbij verborgen risico’s of complicaties in acht genomen worden.

CAST Imaging is een webapplicatie waarmee teams de status van hun onderneming kunnen ontdekken en in kaart brengen binnen alle lagen – business, operating en technology. Met deze Software Intelligence kunnen teams de optimale architectuur lay-out ontwerpen en ontwikkelen voor de toekomst van de digitale business van de organisatie. Ongeacht uw gebruik van technologieën, standaarden of aangepaste ontwikkeling, van blockchain-architectuur tot microservices, CAST Imaging biedt een op feiten gebaseerd overzicht van uw applicatie.

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met IDC Metri voor een snel en duidelijk antwoord: