Er zijn vele redenen om de kwaliteit van software te meten. Sommige applicaties zijn zo kritisch dat een uur downtime meteen tot tonnen schade leidt. Andere applicaties zijn minder kritisch, maar kennen veel problemen met ontevreden gebruikers als gevolg.

Metri meet de kwaliteit van en de risico’s in applicaties op een zeer gedetailleerde manier tegen alle internationale standaarden (ISO, OWASP, CICS, NIST, OMG, etc.) met de hulp van wereldwijd toonaangevende technologie die meet op systeemniveau, zodat ook de problemen in de connecties tussen lagen, modules en componenten inzichtelijk worden en gericht kunnen worden opgelost. Dit is uniek in de markt!

De Software Quality Suite bestaat uit de volgende diensten:

software risk health

Software Health & Risk Assessment

De Software Health/Risk Measurement dienst meet de kwaliteit van en de risico’s in een of meerdere applicaties op systeemniveau en tegen alle gangbare internationale standaarden en best practices zoals ISO 25010, OWASP, CICS, NIST, OMG, etc. Hierbij maken we gebruik van de wereldwijd toonaangevende technologie CAST Application Intelligence Platform. De dienst geeft ongeëvenaarde mogelijkheden om gericht de software code te verbeteren, kritieke fouten te herstellen en de risico’s te minimaliseren. Eigenlijk een must voor iedere bedrijfskritische applicatie.

Software Security Assessment

Software Security Assessment

De Software Security Assessment meet de source code tegen alle gangbare security standaarden en best practices, zoals bijvoorbeeld die van het Open Web Application Security Project (OWASP). De analyse levert een apart Security Dashboard op. Vanuit het dashboard kunnen de ontwikkelaars en beheerders direct zien waar de issues zich in de code bevinden, de reden waarom het violations zijn en hoe deze op te lossen zijn. Op deze manier kan de security van een applicatie snel en gericht worden verbeterd, zodat de risico’s worden ingeperkt.

Software MRI scan

Software MRI scan

Deze dienst maakt een complete MRI scan van uw applicatie. De krachtige CAST Imaging technologie legt alle database structuren, code componenten en hun onderlinge afhankelijkheden in complex softwaresystemen tot in de kleinste details bloot en creëert nauwkeurige, interactieve architectuur blauwdrukken. Dit helpt de structuur van de applicatie snel te begrijpen, waardoor het doorvoeren van wijzigingen sneller gaat en nieuwe mensen snel up-to-speed zijn.

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met IDC Metri voor een snel en duidelijk antwoord: