Scan snel honderden applicaties om PaaS quick wins te vinden, voorkom blockers die de migratie vertragen en zorg ervoor dat applicaties die naar de Cloud gaan structureel gezond zijn.

  • Nee, de Cloud reis stopt niet met de “lift & shift” van uw toepassingen op VM’s.
  • Nee, de Cloud is niet alleen voor nieuwe projecten die innovatieve PaaS-workloads gebruiken voor IoT-, Big Data- of Blockchain betalingen.
  • Nee, de Cloud laat niet DEV beter werken met je OPS.

Cloud is meer dan dat. Cloud is een ‘disruption’ en een ‘paradigm shift’ van zowel technologie als cultuur. Degenen die vandaag slim en geleidelijk op wereldschaal draaien, zijn de leiders van morgen in hun respectieve markten en industrieën.

Net als bij elk strategisch bouwproces moet u een uitgebreide, op feiten gebaseerde en systematische analyse van uw applicatie landschap uitvoeren om te weten of elke applicatie een betere kandidaat is voor IaaS, PaaS, SaaS of om eventueel te beslissen welke applicaties geen deel uitmaken van uw toekomstige toepassingslandschap.

Deze beoordeling van het applicatie landschap moet betrekking hebben op de volgende gebieden:

  • Business Impact: target de applicaties met de huidige hoogste impact vanuit een bedrijfsperspectief (afstemming met de strategie, eindgebruikers, enz.).
  • Ondersteunde business mogelijkheden: identificeer de business mogelijkheden (klantrelatie, contracten, orders, verkoop en marketing, werknemers, financieel beheer, enz.) die de applicaties momenteel ondersteunen.
  • Innovatievereisten: meet de honger naar het gebruik van innovatieve Cloud-services (schaalbaarheid van de prestaties, hoge beschikbaarheid en opslag van gegevens, IoT, Big Data, AI, enz.). Met andere woorden, de noodzaak om cloudservices te gebruiken als concurrentievoordeel.
  • Organisatorische en technische staat van applicaties: werkelijke ontwikkelings- en onderhoudsinspanning, team operationeel model, vaardigheden en toewijzing van resources, KPI’s voor software kwaliteit.

De Cloud Readiness Assessment dienst identificeert de Cloud blockers en boosters per applicatie en geeft een duidelijk inzicht hoe het huidige applicatielandschap te positioneren met betrekking tot uw bedrijfsstrategie, specifieke kenmerken en vereisten.

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met IDC Metri voor een snel en duidelijk antwoord: