Veel organisaties hebben moeite een compleet en accuraat overzicht van het applicatie portfolio tijdens (digitale) transformatie te krijgen, laat staan heldere, onderbouwde keuzes te maken. Het verkrijgen van het benodigde overzicht kan maanden duren wat de transformatie vertraagt en kostenverhogend werkt. Door in enkele weken een gedetailleerd overzicht van het portfolio op te leveren is het mogelijk de transformatie voortvarend en succesvol uit te voeren op basis van feiten.

Om deze stap uit te kunnen voeren moeten de Applicatie Portfolio Health & Risk Scan en de Business Impact Assessment zijn uitgevoerd. De data uit deze stappen wordt geaggregeerd en aangehouden tegen de bedrijfsstrategie in combinatie met het Amazon 6R model. In een of meerdere workshops met de key stakeholders wordt per applicatie de aanbevolen toekomststrategie vastgesteld.

Voordelen van de Applicatie Portfolio Migratiestrategie

De Applicatie Portfolio Migratiestrategie geeft een versneld objectief inzicht in het portfolio en de aanbevolen toekomst strategie per applicatie waardoor er direct en gericht gestart kan worden met de (digitale) transformatie of het verbetertraject. De vooraf gestelde business doelen komen hiermee sneller beschikbaar tegen lagere kosten.

Basis aanpak migratiestrategie

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met IDC Metri voor een snel en duidelijk antwoord: