De Portfolio Analysis Suite maakt gebruikt van een wereldwijde toonaangevende SaaS technologie, genaamd Highlight. Met deze technologie meten we de source code van de applicaties in uw portfolio en stellen we op portfolio- en applicatieniveau vast wat de technische kwaliteit is (software resiliency, agility en elegance), het bedrijfsbelang, de omvang, de beheerskosten, de open source/3rd party componenten, de technische schuld en de gebruikte technologieën.

Dit geeft een gedetailleerd overzicht in de kwaliteit van en de risico’s in de applicaties. Afhankelijk van de use case, worden er verschillende diensten geboden, allen met een ander onderzoeksdoel:

Applicatie Portfolio Strategizer

Application Portfolio Strategizer

voor het maken van een portfolio analyse, te gebruiken als baseline voor een moderniseringstraject of een digitale transformatie. Resultaat is een gedetailleerd inzicht en een mogelijke toekomststrategie per applicatie, bijvoorbeeld op basis van het Amazon 6R model.

Due Dilligence

Due Diligence Accelerator

geeft een gedetailleerd inzicht in de kwaliteit van en de risico’s in het portfolio. Deze analyse heeft een meer financieel aspect en kijkt naar de technische schuld, eventuele dubbele functionaliteiten, beheerkosten in combinatie met de Total Cost of Ownership.

Cloud Readiness Assessment

Cloud Readiness Assessment

levert per applicatie gedetailleerd inzicht in de cloud readiness van de applicatie. Zo worden per Cloud Requirement de blockers, boosters en roadblocks vastgesteld en wordt aangegeven hoe de roadblocks opgelost kunnen worden.

open-source risk assessment

Open Source Risk Assessment

Meer dan 95% van de applicaties maakt gebruik van open source, maar de gebruikte licenties en verouderde versies vol met kwetsbaarheden vormen een enorm risico voor organisaties. Deze dienst geeft aan welke open source componenten er gebruikt worden, welke versies en licenties deze kent (en beschikbaar zijn) en wat de bekende risico’s zijn.

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met IDC Metri voor een snel en duidelijk antwoord: