Nu de cloud als leveringsmodel definitief is doorgebroken, is de vraag naar connectiviteit sterk van karakter veranderd. Andere betekenisvolle ontwikkelingen zijn de inzet van standaard internetverbindingen en het invullen van het beheer van netwerkvoorzieningen als een clouddienst. Daarom is voor een financiële en inhoudelijke analyse veel te zeggen.

Businessonderwerpen als een grotere wendbaarheid in netwerkdiensten, optimale prestaties van applicaties en een betere aansluiting op clouddiensten zijn centraal komen te staan in Wide Area Network-dienstverlening. Innovatie krijgt vorm nu serviceproviders verschillende varianten van netwerkvirtualisatie inzetten om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Naast bestaande vaak traditionele technologie heeft METRI ook oog voor waardevolle vernieuwingen als software defined networks en SD-WAN en de combinatie van connectivity en security in één kavel. Deze nieuwe trends behoren tot de standaard marktkennis en facts van METRI.

Component Based Measurement

METRI hanteert een op diensten georiënteerd benchmark-model waarin elke component wordt gemeten en een waarde krijgt toegekend. Deze methode leidt tot realistische, accurate en volledige resultaten. Wij noemen dit Component-Based-Measurement®. Deze aanpak waarborgt dat de dienstenstructuur van de klant niet verloren gaat. Door te benchmarken op componentniveau is het mogelijk componenten van referentieklanten af te stemmen op de klant. De specifieke structuur van de klant hoeft dus niet te worden omgevormd naar een ‘default’ model. Resultaten zijn transparant en goed te interpreteren.

De Component-Based-Measurement® methodologie geeft een gebalanceerd inzicht in de geleverde prestaties. Naast kosten en productiviteit houdt METRI op component-niveau rekening met verschillende kwalitatieve kostendrijvers zoals volumes, complexiteit, kwaliteit (bijvoorbeeld service levels) en dienstinhoud.

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met IDC | Metri voor een snel en duidelijk antwoord: