Door de onstuimige groei van IT-technologie die organisaties in gebruik hebben en de druk vanuit de business op interne dienstverleners, kan er in de loop der tijd een wildgroei ontstaan aan ICT-gerelateerde producten en diensten. Organisaties verliezen vaak het overzicht op de interne IT-dienstverlening die zij bieden, wat tot kostenoverschrijdingen en productiviteitsverlies kan leiden.

Vernieuwing van IT-dienstverlening is in veel organisaties ook een belangrijk thema. IT-organisaties willen hun afnemers met een hoogwaardige service-ervaring verrassen, hun dienstverlening op moderne technologieën baseren en eindgebruikers via meerdere kanalen kunnen bedienen.

Houvast

Organisaties hebben houvast en een startpunt nodig om deze verbetering in gang te kunnen zetten. IDC Metri biedt organisaties onafhankelijk en diepgaand inzicht in het functioneren van de eigen IT-afdeling. In een zogenaamde IT Services Review (ITSR) komen de onderliggende activiteiten van de interne dienstverlening in beeld. ITSR geeft een afgewogen beeld van de prestaties van een interne ICT-organisatie ten opzichte van vergelijkbare organisaties.

30%

van de organisaties betalen te veel voor hun interne ICT-dienstverlening.

200+

diensten gemiddeld geleverd door interne ICT in Nederland.

8-10

weken doorlooptijd onderzoek.

83%

van de IT-afdelingen biedt self-service aan.

10 mio+

datapunten in database.

IT Services Review Solution

Een IT Service Review is een kosten-benchmark van de ICT-dienstverlening, waarbij IDC Metri de kosten van de ICT-organisatie op diensten- en productniveau vergelijkt met een referentiegroep. Voor deze analyse maakt IDC Metri gebruik van component based measurement (CBM), zodat de klant specifieke situatie te plotten is op prestatiecijfers van vergelijkbare organisaties.

Door de CBM-structuur over de financiën en FTE’s van de ICT-organisatie te leggen, is een vergelijking met andere ICT-afdelingen op hoofdlijnen mogelijk. Tegelijkertijd is er voldoende detail, bijvoorbeeld in de inhoud van de functies en rollen en het aantal FTE’s, zodat de productiviteit, de kosten en de efficiency direct inzichtelijk zijn.

Meer dan een benchmark

Bij de terugkoppeling van de resultaten is de structuur van de organisatie leidend. Dit zorgt voor een goede herkenbaarheid en hoge toepasbaarheid van de analyse. Organisaties ontvangen daarnaast aanbevelingen – deels op basis van best practices – waarmee zij direct hun interne dienstverlening én aanbod kunnen verbeteren. Ook krijgen zij inzicht in de hoeveelheid mensen en middelen die nodig zijn om een dienst te leveren.

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met IDC | Metri voor een snel en duidelijk antwoord: