IT Infrastructure Benchmark

De maximale beschikbaarheid en bereikbaarheid van clouddiensten hebben het leveringsmodel voor IT infrastructuurvoorzieningen ingrijpend veranderd. Het aanmaken, opslaan, verwerken, beveiligen en beheren van data speelt zich niet meer alleen af binnen de eigen bedrijfsmuren. In het uitbesteden en afnemen van hybride clouddiensten zit veel dynamiek. Het continu scherp toetsen van de marktconformiteit gebeurt middels de IT infrastructure benchmark diensten van METRI.

In de cloud race vallen op dit moment vooral spelers als Amazon Web Services, Microsoft, Google en IBM op. Ook minder bekende spelers zijn in het domein van de datacenter en serverinfrastructuur gaan werken met afrekeneenheden als CPU, Virtual Machines, Storage en Memory begonnen. Daarnaast zijn ook andere hardware gerelateerde diensten als werkplek dienstverlening definitief onderdeel geworden van dit cloud krachtenspel.

Het benchmarken van IT, werkplek en cloud diensten is ondanks de schijnbare transparantie van het cloud leveringsmodel nog steeds een complexe zaak. Schijnbaar voor de hand liggende en eenvoudige keuzes blijken door ongrijpbare bijkomende kosten en noodzakelijke nieuwe kennis een stuk complexer dan het op het eerste gezicht lijkt.

Component Based Measurement

METRI hanteert een op diensten georiënteerd benchmark-model waarin elke component wordt gemeten en een waarde krijgt toegekend. Deze methode leidt tot realistische, accurate en volledige resultaten. Wij noemen dit Component-Based-Measurement®. Deze aanpak waarborgt dat de dienstenstructuur van de klant niet verloren gaat. Door te benchmarken op componentniveau is het mogelijk componenten van referentieklanten af te stemmen op de klant. De specifieke structuur van de klant hoeft dus niet te worden omgevormd naar een ‘default’ model. Resultaten zijn transparant en goed te interpreteren.

De Component-Based-Measurement® methodologie geeft een gebalanceerd inzicht in de geleverde prestaties. Naast kosten en productiviteit houdt METRI op component-niveau rekening met verschillende kwalitatieve kostendrijvers zoals volumes, complexiteit, kwaliteit (bijvoorbeeld service levels) en dienstinhoud.

Meer weten?

Spreek gelijk een specialist, neem contact op met METRI voor een snel en duidelijk antwoord:

Stel je vraag

References

Vitens

Lees Meer

PostNL

Lees Meer

Provinciale overheidsinstelling

Lees Meer

Thales

Lees Meer

Boeingavenue 251 - 1119 PD Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777