IT Leveranciersselectie

Goede samenwerking met de juiste IT leveranciers wordt door de snelheid waarmee de business van de klant verandert steeds crucialer en doorslaggevender. In een markt waar technologie en digitalisering steeds meer bepalend zijn voor een succesvolle bedrijfsstrategie is het hebben van een strategische IT sourcing aanpak essentieel.

Door de langjarige en uitgebreide kennis van de leveranciersmarkt en hun ecosystemen kan METRI snel en efficiënt helpen bij het kiezen van de juiste IT sourcing partijen.

Zowel IT leveranciers als de klanten ervaren de trends van korter lopende contracten, een groeiend aantal digitale transformatie project en de noodzaak tot grotere flexibiliteit, beweeglijkheid en de behoefte aan transparantie.

Naast de uitvoering van gangbare selectietrajecten heeft METRI veel ervaring opgedaan met het verbinden van klant en IT leverancier middels exclusieve onderhandeling of een compacte dialoogtraject met een beperkt aantal leveranciers. Op basis van een fact based financiële analyse vindt er een goed onderbouwde keuze plaats. Hierdoor hebben zowel de klant als leverancier meer tijd en aandacht voor de echte vragen die op tafel komen. Dit komt de snelheid van het selectieproces en de kwaliteit van de uiteindelijke dienstverlening ten goede.

De uitgebreide kennis van de leveranciersmarkt maakt dat METRI grote toegevoegde waarde biedt bij dit soort efficiënte en kortlopende selectietrajecten. De gemiddelde doorlooptijd van selectietrajecten in de outsourcingsmarkt bedraagt tegenwoordig 2 tot 4 maanden. METRI ondersteunt organisaties bij het ontwerp en de uitvoering van het selectieproces, het ontwikkelen van de financiële analyse, de inrichting van de organisatie, de afhandeling van de contractuele aspecten inclusief het gebruik van een bewezen standaard sourcingcontract met de daarbij behorende standaard contractbijlages.

Meer weten?

Spreek direct een specialist, neem contact op met METRI voor een snel en duidelijk antwoord:

Stel je vraag

References

NBD Biblion

Lees Meer

Internationale energiemaatschappij

Lees Meer

Multi Functional Printers

Lees Meer

Boeingavenue 251 - 1119 PD Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777