Skip to content

De waarheid ligt in het midden (-management)

Auteur(s): Paul Cornelisse

ThePerfectStorm

De beste zwemsters van Nederland hadden steeds één probleem: Inge Dekker was altijd de langzaamste. Maar omdat de andere drie zo snel waren, werd het toch vaak goud. In de perfecte storm waar we nu inzitten, lijkt geen plaats te zijn voor Inge Dekker. Ze heten V&D, Halfords of Blokker.

Al decennia drijft technologie ons voort in de vaart der volkeren. De eerste golf waarop we mochten meeliften was de digitalisering in de jaren ’90. Hierop volgde, rond de eeuwwisseling, de e-commerce-hoos. Daarna kwam de derde storm, die van de social media, gevolgd door de vierde orkaan: de doorbraak van mobile. Die vier tezamen vormen nu de ‘perfect storm’, de digitale revolutie. Deze revolutie is nu precies tien jaar actief en gaat niet liggen.

De gevolgen zijn bijna niet te overzien. Complete bedrijfstakken worden weggevaagd. V&D is het meest in het oog springende voorbeeld, dat in 1887 werd opgericht en al meer dan een eeuw niet is weg te denken uit het straatbeeld. Foetsie. Blokker is ook bijna afgeschreven. Wie heeft het nog over Free Record Shop, Halfords, Schoenenreus, Siebel, Mexx, Dolcis, Karwei, Esprit en de Hema? Ketens die geheel of gedeeltelijk kopje onder zijn gegaan of zullen gaan de komende jaren.

De perfecte storm gaat in de basis over pijlsnel voortschrijdende techniek. Innovaties volgen elkaar steeds sneller op omdat de technologie bijna onbeperkt beschikbaar en bereikbaar lijkt te worden voor iedereen. Dit alles vraagt een enorme verandering binnen organisaties. GoPro, de populaire actiecamera voor buitensporters, is een regelrechte hit. Maar de aandelen zakken als een plumpudding in elkaar omdat Apple heeft gezegd dat ze wellicht een alternatief gaan bedenken komende maanden.

De enige echte oplossing bij IT leveranciers, maar ook bij klanten, zal zijn: oude structuren vervangen of veranderen. Niet de zoveelste kanteling van de organisatie. In veel gevallen is dat nog steeds niet gebeurd. Steeds vaker zie je dat echte netwerkstructuren ontstaan om de nodige kennis en snelheid te realiseren: partnerships tussen bedrijven, ZZP’ers en samenwerkingsverbanden met externe leveranciers. IT-adviesbureau Gartner heeft eind 2014 een nieuw model, ‘Bimodal-IT’, met de markt gedeeld en kent nu vele volgers. Maar wat houdt dat model nu feitelijk in? De perfect storm zorgt ervoor dat we echt verschillende snelheden krijgen binnen organisaties, maar dat in de kern iedereen moet versnellen en flexibel moet worden. Dan maakt het niet uit of je nu continuïteit levert of pure innovatie. Ook als je als organisatie of afdeling zich met continuïteit bezig houdt, moet je vandaag de dag flexibel en agile zijn.

De waarheid ligt zoals zo vaak in het midden. Organisatorisch vertaald: bij het midden-management. Dat is geen nieuws voor mij, als voormalig sergeant in het leger. Volgens Harvard-hoogleraar John P. Kotter verdwijnt het middle management helemaal en ik ben geneigd deze voorspelling te geloven. Ik vind het ook een logische ontwikkeling, deze mensen waren buitengewoon geschikt om langjarige begrotingen in goed banen te leiden, planningen uit te schrijven, processen en procedures te bewaken en de lijstjes en dashboards bij te houden voor de directie. Ze worden nu weer onderdeel van teams, van netwerkstructuren waarin ze met hun expertises uitstekend tot hun recht komen en het verschil kunnen maken. Hadden ze dat bij V&D nou maar veel eerder gedaan.

Paul Cornelisse
Director METRI

Lees verder

Laatste IT-nieuws? Volg IDC Metri op LinkedIn

Nieuwsbrief

Boeingavenue 238 - 1119 PZ Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777