Met de cloud realiseer je de snelheid en wendbaarheid die nodig zijn om up to speed te blijven met de razendsnelle ontwikkelingen in de business. Maar er ontstaat pas een win-win wanneer de kosten beheersbaar blijven. De cloud is niet per se goedkoper. En ofschoon de meeste IT-beslissers zich hiervan terdege bewust zijn, gaan ze vaak onvoldoende voorbereid contracten aan met leveranciers als Amazon Web Services (AWS) of Microsoft Azure. Dat kan ook bijna niet anders: binnen het aanbod van één cloud-aanbieder zijn vele opties mogelijk, en de meeste organisaties hebben niet de kennis om alle ins en outs te doorgronden.

10% besparing op je cloudkosten is al snel te realiseren, 25% is zelfs haalbaar als je nu nog geen gebruik maakt van de kortingsmogelijkheden die cloud providers bieden.

Paul Groen, Cloud specialist bij IDC Metri

Dit gebrek aan kennis is begrijpelijk gezien de complexiteit en veranderlijkheid van het cloud-aanbod, maar wel een garantie voor te hoge facturen. Je kunt er bijna zeker van zijn dat je te veel betaalt voor de clouddiensten die je afneemt.

Dit kan anders. Onderhandelen over de prijzen bij het sluiten van het contract met AWS en/of Microsoft is een begin, maar de grootste winst zit hem in besparingen die je tijdens het contract realiseert. Denk aan het bewaken en bijsturen van onderbenutting, het doen van reserveringen in ruil voor kortingen, het slimmer omgaan met licenties en het aanpassen van de applicatie-architectuur op de specifieke eigenschappen van de cloud.

Hiervoor is een gedegen analyse van contracten en facturen nodig om het maximale te halen uit het kostenmodel van de cloudprovider, waarbij je alléén betaalt voor wat je nodig hebt.

IDC Metri helpt organisaties om deze kosten transparant te maken en te optimaliseren. Ontdek via de drie stappen hieronder jouw bespaaringspotentieel.

PostNL maakt sinds 2014 gebruik van twee grote public clouds: Azure en AWS. “Je ziet dat die clouds in die jaren een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt – en wij ook. En dat de omgevingen die we daar in eerste instantie geplaatst hebben, tussen 2014 en 2016, dat we die hebben geïmplementeerd op een bepaalde versie van die cloud. Dat betekent toch dat je alweer op een wat oudere omgeving zit, en dat niet al onze applicaties mee kunnen in de toekomst.”

“We hadden behoefte aan een objectivering van onze eigen metrics.”

Bekijk de gehele referentie

Direct beginnen?

Wil jij besparen op de cloud, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Zet hieronder de eerste stap!

Stap 1
Vul onderstaande vragen in

Experts

Stap 2
Een afspraak met onze experts

Stap 3
Op naar kostenoptimalisatie

  • Wat zijn jouw maandelijkse gefactureerde cloudkosten?
  • Wil jij weten wat je kunt besparen?

    Ben je benieuwd hoe je kunt besparen op je cloudkosten? Onze experts vertellen je graag over de mogelijkheden tijdens een verdere kennismaking.