Skip to content

Chaos, de weg voorwaarts!

Auteur(s): Andre Nadorp

Het werken binnen de huidige maatregelen maakt o.a. interne, externe, interpersoonlijke en sociale communicatie er niet eenvoudiger op. Telefoon, Teams, Zoom, WhatsApp, SMS en alle andere (enigszins) digitale vormen van communicatie stellen andere eisen aan taal, woordgebruik, interpunctie, inlevingsvermogen en mogelijk ook geduld. Velen van ons worden meer aangesproken op persoonlijke kwaliteiten of innerlijke uitdagingen. Dit kan zich uiten in de onderlinge samenwerking en verwachtingen naar en van elkaar. Zonder een heldere structuur ligt de chaos op de loer.

Chaos biedt vele mogelijkheden tot ontwikkeling. Het stimuleert (voor sommigen) creativiteit maar biedt zeker een startpunt tot verbetering. In de samenwerking, de communicatie, de weg voorwaarts en natuurlijk het creëren van structuur, inzicht en vernieuwing. Het hebben van chaos heeft dus mogelijk ook een positief effect op de toekomst. Inzien dat deze er is, toegeven dat het anders kan en accepteren dat het kansen biedt kunnen ons helpen er wat aan te doen.

Overal en altijd zal dit zo zijn. En elke keer als de verandering is ingezet zal dit leiden tot iets. Hoe vaak zijn er geen discussies over de onderbouwing van de aannames, uitgangspunten, getoonde feiten, cijfers, diensten en de daaraan gekoppelde ervaringen van de eindgebruikers waar diensten aan geleverd worden? Het creëren van een helder en gestructureerd inzicht biedt dus een positieve bijdrage aan de route naar georganiseerde ‘chaos’.

Gebruikers en leveranciers zijn in staat om gestructureerde data dusdanig aan te leveren dat de ontvanger hiervan in verwarring raakt. Het vertalen van deze gestructureerde data naar stuurinformatie kan een stap zijn naar gestructureerde chaos. Veel discussies over geleverde diensten bevatten onderdelen die te herleiden zijn naar misinformatie, desinformatie, verschil van inzicht of gebrek aan transparantie. Onbedoeld kan dit leiden tot irritatie, afstand, onbegrip of zelfs conflicten. Het tijdig toetsen of de onderliggende feiten juist, juist geïnterpreteerd en volledig zijn helpt om ook in tijden van Corona de samenwerking te blijven opzoeken.

Metri is als geen ander in staat om de feiten te onderzoeken, te valideren en objectief met de markt te vergelijken. Door de jarenlange ervaring in het doen van benchmarks is het een tweede natuur geworden, het omzetten van data naar gestructureerde ‘chaos’. En met gestructureerde chaos hebben we het hier dus over een geordende bron van informatie om de verbetering naar betere tijden in te zetten.

Heeft u ook behoeft om de samenwerking intern en extern weer in balans te brengen? Metri kan u helpen met het structureren van uw IT kosten.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in om zelf een afspraak in te plannen voor een vrijblijvend gesprek. Kom je er niet uit? Bel ons dan op 020 655 1777.

Lees verder

Laatste IT-nieuws? Volg IDC Metri op LinkedIn

Nieuwsbrief

Boeingavenue 238 - 1119 PZ Schiphol-Rijk - Nederland - Tel + 31 20 655 1777